Barcelona Wijn en Cava Tour met Vlaamse gids

wijn tour barcelona
 

  • Met elektrische fiets van Barcelona centrum (Ramblas) naar wijngaarden (+- 20 km)
  • Rustige en veilige fietstocht langs strand en zee
  • Rondleiding wijndomein (Engels)
  • Wijnproeverij met sommelier 3 wijnen en cava’s
  • Begeleiding door Vlaamse/Nederlandstalige gids

Barcelona wijntour reserveren
 
Beschikbaar: Elke dag, op aanvraag
 
Duur Wijn Tour: +- 4,5 uur
 
Prijzen: (minimum 4 personen)

4 – 6 personen 7 – 9 personen 10 + personen
85€ / persoon 75€ / persoon Extra korting

 
Inbegrepen in prijs:

  • Rondleiding wijndomein: kelders, wijngaarden
  • Wijnproeverij 3 wijnen en cava’s
  • Huur elektrische fietsen + Vlaamse gids
 
1. Ontspannen fietstocht met elektrische fiets langs zee en strand
Vertrek in centrum Barcelona aan huurwinkel fietsen (buurt van Ramblas). Route naar Barcelona wijngaarden langs strand en zee. Daar is route volledig vlak en verkeersvrij. Aan stadje Montgat fietsen we omhoog richting Alella en wijndomein. Afstand Barcelona – Alella bedraagt kleine 20 km. Met elektrische fiets fluitje van cent, zelfs zonder goede fysieke conditie of ervaring met elektrische fiets. We fietsen aan rustig en ontspannen tempo. Regelmatig stoppen we om iets te bekijken, woordje uitleg, foto’s maken enz.
 
2. Wijnhuis Alta Alella
Familiebedrijf, meest gelauwerde wijnhuis van DO Alella. Ecologische wijnen en cava’s die je terugvindt op wijnkaarten van beste restaurants ter wereld. Op de International Wine Challenge 2014 werd hun cava ‘AA Mirgin Gran Reserva 2010’ uitgeroepen tot beste ecologische wijn ter wereld. Domein omringd door wijngaarden met prachtig uitzicht op Middellandse Zee en stad.
 
3. Rondleiding wijndomein door familie
Sympathieke en gastvrije familie Pujol-Busquets. Rondleiding op domein, bezoeken gebouwen, kelders en wijngaarden. Uitleg over proces van ecologisch wijn maken.
 
4. Wijnproeverij met streekproducten
Proeven wijnen en cava’s. Vergezeld van typisch Catalaanse steekproducten. Met uitzicht op wijngaarden en zee.
 
5. ‘Andere’ Barcelona
Weg van drukte en toerisme. Onontgonnen gebied aan rand van Barcelona. Op fiets langs azuurblauwe Middellandse Zee. Wijn van Barcelona proeven. Lokale familie ontmoeten, gastvrij en gepassioneerd om hun project te delen. Leren over geheimen van wijn en cava maken. Geweldige uitzichten over zee en stad. Een tour die gaat over wijn, maar vooral over Catalunya, zijn mensen, zijn keuken…
Wij zijn de Nederlandstalige fietstour in Barcelona met de hoogste score op Tripadvisor. 98% van onze gasten beoordeelt onze fietstocht als ‘uitstekend’, 2% als ‘zeer goed’.
 
Zowel in 2016 als in 2017 werden we bekroond met het “Certificaat van Uitmuntendheid” dat toegekend wordt aan organisaties die jaar na jaar uitstekende beoordelingen van hun klanten krijgen.
 
Lees de meer dan 85 beoordelingen van onze klanten over onze fietstour door op het onderstaande Certificaat van Uitmuntendheid 2017 te klikken.

 

fietstocht schooluitstap Barcelona
Meer dan 2.000 fans volgen ons elke dag op Facebook. Meer dan 40 klanten hebben hun ervaring met onze fietstocht al gedeeld op onze pagina. Onze gemiddelde score is 5/5.
 
Klik op de Facebook box onder om de beoordelingen van onze klanten te lezen.
 

Barcelona wijngaarden

De wijngaarden van Barcelona zijn gelegen aan de noordrand van de stad, in de omgeving van het dorpje Alella. Dit is een kleine 20 kilometer van Barcelona.
 
De naam van het wijngebied is daarom Denominació d’Origin Alella. DO Alella is één van de in totaal twaalf wijngebieden in Catalonië.
 
DO Alella is het kleinste wijngebied van Spanje. Het is nauwelijks 2 ha. groot en telt 9 wijndomeinen.
Wijngaarden die wij bezoeken zijn gelegen in de streek Maresme. Het klimaat van Marsesme is een Mediterraans klimaat. De gemiddelde jaarlijkse neerslag ligt tussen 550 mm en 800 mm. Het regenseizoen is in de herfst, het droogste seizoen de zomer. Qua temperatuur zijn winters gematigd en zomers warm.
 
De bodem van Alella noemen de Catalanen zelf ‘sauló’ (mengeling van zand en graniet). Kenmerken van sauló grond zijn: makkelijk om te bewerken, heel poreus, luchtig, lichte kleur, goede drainage, heel doorlaatbaar, laag niveau van organisch materiaal, weinig capaciteit voor water- en voedingsstoffenretentie, goede retentiecapaciteit van zonnewarmte, hoog silica gehalte, licht alkalische pH.
 
Meest voorkomende druiven zijn Garnatxa, Xarel-lo en Moscatel. Er worden zowel witte, rode en roséwijnen geproduceerd, alsook cava.