Zondag hadden we het genoegen om een groep Belgen mee te nemen voor een fietstocht door Barcelona. De groep was in Barcelona aangekomen na een Middellandse Zee cruise met de Vilvoordse cruiseorganisator Go for Cruise.

In de voormiddag ontdekten de reizigers per bus de highlights van Barcelona, zoals de Sagrada Familia, de huizen van Antoni Gaudi op de Passeig de Gracia, en het Olympisch dorp.

In de namiddag stond dan de Barcelona fietstocht op het programma. We waren met 22 deelnemers. De groep bestond uit mannen en vrouwen, de meesten boven 60 jaar. Om het veilig en gezellig te houden, splitsten we de groep op in twee kleinere groepjes. Twee Vlaamse gidsen die in Barcelona wonen, stonden in voor de begeleiding.

barcelona fietstour cruise

De fietstocht vertrok in het oude stadsgedeelte. Dit deel van Barcelona is volledig verkeersvrij en dat maakt het heel aangenaam en veilig om te fietsen. Verder fietsten we langs de verkeersvrije Triomfboog en door het stadspark. Daarna was het tijd voor een kleine pauze. In een authentieke tapas bar genoten we van lekkere tapas en een glaasje wijn. Tot slot bezochten we het strand en de oude haven.

barcelona fietstocht cruise excursie

De fietstocht door Barcelona duurde drie uur (tapas stop inbegrepen). Op die tijd legden we ongeveer 9 kilometer af. Een heel rustige fietstocht dus, maar wel een hele hoop gezien. Vooral dan de minder toeristische kanten van de stad die de ‘gewone’ toerist niet te zien krijgt. Onze Vlaamse gidsen wisten de mensen te boeien met hun verhalen en anekdotes over Barcelona.

Bezoek je Barcelona tijdens een cruise en wil je een excursie maken die goedkoper, flexibeler en van meer kwaliteit is dan die van de rederij? Contacteer ons dan gerust voor een fietstocht of wandeling met Vlaamse gids in Barcelona. Je kan ons mailen op mark@meetmybarcelona.com of bellen (0034/605079469).

Tot binnenkort!

Mark