Mark Meesen, Vlaamse gids in Barcelona

mark meesen gids barcelona

Hola,

Mijn naam is Mark Meesen en ik ben een Vlaamse stadsgids in Barcelona.

Ik bezocht Barcelona voor het eerst in 1997, toen ik student Sociologie was aan de Universiteit in Leuven. Al op mijn eerste dag in de stad wist ik dat ik hier ooit zou gaan wonen. Ik kom uit een klein dorpje in het zuiden van Limburg, studeerde in een kleine stad en was onder de indruk van het levendige en bruisende Barcelona. De stad combineert het leven in de grootstad met die rustige laid-back Mediterrane mentaliteit.

Het heeft een aantal jaren geduurd voor ik uiteindelijk de stap zette om naar Barcelona te verhuizen. Mijn job als politiek adviseur in het Belgisch Parlement gaf ik op, op zoek naar avontuur.

In Barcelona kwamen mijn familie en vrienden constant op bezoek. Samen ontdekten we de Catalaanse manier van leven, de verborgen plekken in de stad, de beste tapas bars en restaurants… Ik begon de geschiedenis te bestuderen en verdiepte me in de Catalaanse architectuur. Ondertussen raakte ik als maar beter geïntegreerd, leerde Spaans en Catalaans spreken, ontmoette mijn Catalaanse vriendin, en werd vrienden met geboren en getogen Barcelonezen.

Na een tijdje gaf ik niet enkel rondleidingen aan mijn vrienden, maar ook aan vrienden van vrienden, en later zelfs aan vrienden van vrienden van vrienden! Ik toonde hen de verborgen plekjes, bezienswaardigheden die geen deel uitmaken van de populaire tours en vertelde hen verhalen die je niet in de reisgidsen vindt.

En zo ontstond geleidelijk aan het idee om “professioneel” gids te worden in Barcelona en “Meet my Barcelona” op te richten. Want voor mij bestaat er niets mooiers dan mijn passie voor Barcelona te delen met al die mensen die het échte en authentieke Barcelona willen leren kennen. En wat kan een bezoeker meer wensen dan een vriend in de stad te hebben die je de deuren kan openen tot het echte Barcelona?

Zonnige groeten uit Barcelona en hopelijk tot snel.

Uw Vlaamse gids in Barcelona,

mark meesen vlaamse gids barcelona