Mark Meesen, Vlaamse gids in Barcelona

mark meesen gids barcelona

Hola,

Mijn naam is Mark Meesen en ik ben eigenaar van het reis- en incentivebureau Meet my Barcelona.

Ik bezocht Barcelona voor het eerst in 1997, als student Sociologie aan de Universiteit van Leuven. Al op mijn eerste dag in de stad wist ik dat ik hier ooit zou gaan wonen. Ik kom uit een klein dorpje in het zuiden van Limburg en was onder de indruk van het levendige en bruisende Barcelona. De stad combineert het leven in de grootstad met een rustige laid-back Mediterrane mentaliteit.

Het heeft een aantal jaren geduurd voor ik uiteindelijk de stap zette om naar Barcelona te verhuizen. Mijn job als politiek adviseur in het Belgisch Parlement gaf ik op, op zoek naar avontuur.

In Barcelona kwamen mijn familie en vrienden constant op bezoek. Samen ontdekten we de Catalaanse manier van leven, de verborgen plekken in de stad, de beste tapas bars en restaurants… Ik begon de geschiedenis te bestuderen en verdiepte me in Catalaanse architectuur. Ondertussen raakte ik als maar beter geïntegreerd, leerde Spaans en Catalaans spreken, ontmoette mijn Catalaanse vriendin, en werd vrienden met geboren en getogen Barcelonezen.

Na een tijdje gaf ik niet enkel rondleidingen aan vrienden, maar ook aan vrienden van vrienden, en later zelfs aan vrienden van vrienden van vrienden! Ik toonde hen de verborgen plekjes, bezienswaardigheden die geen deel uitmaken van de populaire tours en vertelde hen verhalen die je niet in de reisgidsen vindt.

En zo ontstond geleidelijk aan het idee om “professioneel” gids te worden in Barcelona en “Meet my Barcelona” op te richten. Want voor mij bestaat er niets mooiers dan mijn passie voor Barcelona te delen met al die mensen die het échte en authentieke Barcelona willen leren kennen. En wat kan een bezoeker meer wensen dan een vriend in de stad te hebben die je de deuren kan openen tot het echte Barcelona?

Sinds 2017 is Meet my Barcelona een officieel reisbureau met licentienummer GC-004834. Naast fiets- en wandeltours bieden we nu ook all-in groepsreizen aan voor bedrijven, verenigingen en groepen allerhande.

Zonnige groeten uit Barcelona en hopelijk tot snel,

Mark