Barcelona Wandeling “Express” met Vlaamse gids

 
stadswandeling barcelona
Wil je…
* op korte tijd de charme van het échte Barcelona ontdekken?
* genieten van de mooiste en meest verborgen plekjes in het oude stadsgedeelte?
* Barcelona beleven zoals een local?
 

Kom dan mee op onze Nederlandstalige wandeling! Je ontdekt het authentieke Barcelona, ver weg van de toeristendrukte. Met je Vlaamse gids (en tijdens het hoogseizoen soms nog met een paar andere deelnemers) wandel je door middeleeuwse straatjes en langs pittoreske pleintjes en proef je van de typische Mediterraanse sfeer. Na afloop neem je tips mee voor bezienswaardigheden, restaurants en tapas. Wandel mee aan het begin van je verblijf, zo haal je meer uit onze stadswandeling.

stadswandeling barcelona reserveren
Beschikbaar: Elke dag om 15 uur (duurt tot 17 uur)
 
Prijzen**: (korting voor kids)

2 -4 personen 5 – 6 personen 7 + personen
40€ / persoon 30€ / persoon Extra korting

**kortingen voor gezinnen

 
 
De “beste Nederlandstalige wandeling in Barcelona” volgens Tripadvisor. 96% van onze gasten beoordeelt onze tours als ‘uitstekend’, 4% als ‘zeer goed’.
 
 

“Zalig om Barcelona op een andere manier te leren kennen! Je wordt mee genomen naar de soms minder gekende maar prachtige plekjes, je krijgt wat geschiedenis mee en veel tips, onder meer om heerlijk uit te gaan eten! Aangename gids die duidelijk zijn hart in Barcelona verloren heeft!”
Jan T., Bree, België
 
“Mark geeft z’n liefde voor Barcelona met veel passie en enthousiasme door en is ook nog eens super gezellig als persoon zelf. Wanneer je voor het eerst in zo’n grote stad bent lijkt alles net een doolhof. Maar Mark weet hier veel duidelijkheid in te creëren en geeft ontzettend veel leuke tips en adviezen! Kortom: voor de stadswandeling door Barcelona moet je Mark hebben! “
Marijke, Leeuwarden, Nederland
 
“Het mooie Barcelona ontdekken onder de deskundigheid van Mark was een unieke belevenis en voor herhaling vatbaar.”
Bruno C., Merelbeke, België
 
“Geweldige tour door Barcelona onder deskundige begeleiding van iemand die zijn hart verloren heeft in Barcelona en er al jaren woont. Geen gezeul met kaartjes en verouderde reisgidsen maar gewoon genieten van wat de stad te bieden heeft en wat niet in de reisgidsen staat. “
Willem, Brussel, België
 
“Leuke manier om Barcelona op een andere manier te leren kennen. Mark gidst je rond op een aangename en relaxte manier. Een echte aanrader voor alle Vlamingen en Nederlanders die de stad bezoeken!”
An P., Mechelen, België
 
“Mark zorgde voor dat extraatje. Hij gidste me de tweede dag van mijn verblijf rond, door kleine straatjes, op gezellige pleintjes…hij liet me op een voormiddag de mooiste plekjes van Barcelona zien. Zo leuk!! “
Emilie, Brussel, België
 
“Het was een fantastische ervaring om Barcelona te zien samen met een local die de stad als zijn broekzak kent.”
Lien Weekers, Tongeren, België
Aangenaam wandelen

Barcelona is ideaal om te voet te verkennen. Het oude stadsgedeelte is niet zo groot en nagenoeg volledig verkeersvrij. Wij wandelen aan een heel rustig tempo en stoppen regelmatig voor een woordje uitleg. Wij vermijden de drukke toeristische plaatsen en concentreren ons op de kleine en grote geheimen van de stad.
 
In een heel klein groepje
In tegenstelling tot grote tourbedrijven, wandelen wij altijd in heel kleine groepjes. Dit is veel gezelliger en daardoor kunnen we een meer persoonlijke stadswandeling aanbieden. Daarenboven kunnen we plekjes bezoeken die voor grote groepen moeilijk toegankelijk zijn.
 
Jouw gastheer/vrouw is een local
De meeste tourbedrijfjes stellen gidsen aan die zelf nog maar pas in de stad zijn aangekomen. Wij wonen al vele jaren in Barcelona en weten wat er tikt en beweegt in de stad. Je ontdekt de plekjes die enkel de locals kennen en je krijgt het verhaal achter het verhaal. Bij ons proef je van het echte Barcelona.
 
Bezienswaardigheden “off the beaten path”
De toeristische bezienswaardigheden zoals de Sagrada Familia en de Ramblas laten wij links liggen. Wij wandelen langs plekjes die de meeste toeristen niet te zien krijgen, zoals de eerste werken van Antoni Gaudi, en ontdekken Middeleeuwse straatjes en verborgen pleintjes van het oude stadsgedeelte.
 
Barcelona insider tips
Voor, tijdens en na de stadswandeling krijg je een heleboel Barcelona tips. Zo weet je wat te doen tijdens de rest van je verblijf. Je ontdekt de leukste bezienswaardigheden, lokale restaurants en authentieke tapas bars. Je doet onze stadswandeling best tijdens de eerste of tweede dag van je verblijf, zo heb je meer aan onze tips.
 
Beschikbaar ook na de wandeling
Wij blijven beschikbaar voor jou zolang je in Barcelona bent. Heb je meer tips of info nodig, heb je een probleem (bijvoorbeeld een dokter nodig)? Je kan ons altijd contacteren en wij staan voor je klaar. Is het niet geruststellend om te weten dat je een vriend hebt in de stad die je kan bellen, in je eigen taal, en die de oplossing voor jou klaar heeft?


We gaan op zoek naar het authentieke Barcelona en wandelen langs gezellige en verborgen straten, steegjes en pleinen. We ontdekken architectuur, een stukje geschiedenis, en dompelen ons onder in die typische Mediterraanse sfeer.
 

Gotische wijk

We wandelen door de smalle straatjes en langs de pittoreske pleintjes van deze middeleeuwse wijk. El Gotico is de oudste buurt van de stad. Hier stichtten de Romeinen de stad die ze Barcino noemden. Vele eeuwen later, tijdens de hoogdagen van de Kroon van Aragon, bouwden de rijke adel en clerus er hun gotische paleizen en kerken.
 
We wandelen onder meer langs:
 
*Plaça Sant Jaume: het centrum van de oude stad en het politieke hart van Barcelona. Je kijkt je ogen uit op dit prachtige monumentaal plein. Hier vind je het stadhuis en het Paleis van de Catalaanse regering. We ontdekken er bovendien waarom de Catalanen Valentijn vieren op 23 april.
 
*Plaça Sant Just i Pastor: authentiek en gezellig pleintje verborgen in het labyrinth van smalle, middeleeuwse straatjes, gedomineerd door het 14e eeuwse gotisch kerkje Sant Just i Pastor.
 
barcelona wandeling gotische wijk

El Born

El Born is misschien wel de mooiste buurt van het oude Barcelona. De combinatie van oud en nieuw is wat El Born zo speciaal maakt. Moderne designer boetiekjes, hippe barretjes en restaurants zijn er ondergebracht in middeleeuwse panden. Net zoals de Gotische wijk is El Born nagenoeg volledig verkeersvrij. We bezoeken onder meer:
 
*Santa Maria del Mar: deze 14e eeuwse kerk, die de naam ‘Heilige Maria van de zee’ kreeg omwille van haar nabijheid bij de zee, werd opgetrokken door de wijkbewoners. In deze buurt woonden in de middeleeuwen vooral handelaars en ambachtslui. De gezellige middeleeuwse straatjes rondom de kerk zijn daarom allemaal vernoemd naar verschillende ambachten.
 
*Plaça de Sant Agusti Vell: dit authentieke pleintje, verborgen in het doolhof van smalle straatjes en steegjes, geeft een goed beeld van hoe Barcelona er in de 18e eeuw moet hebben uitgezien. De lantaars, de fontein in het midden van het plein, de terrasjes, stralen een gezelligheid uit die je enkel in El Born vindt.
 
barcelona wandeling el born
 

El Raval

Kleurrijke wijk aan de west-kant van de Ramblas. Waar El Raval tot het einde van de jaren 1980 een no-go zone was, is de wijk na de Olympische Spelen omgetoverd tot een gezellige en levendige buurt.
 
Al wandelend door El Raval bezoeken we onder andere:
 
*MACBA (buitenkant): Het Museum van Hedendaagse Kunst is ondergebracht in een prachtig modern gebouw van de Amerikaanse architect Richard Meier. De site staat bekend als het skate-paradijs van Barcelona: van over de hele wereld komen jongeren hun skate-kunsten etaleren.
 
*Hospital Santa Creu: Dit middeleeuwse hospitaal is prachtig bewaard gebleven. Op de binnenkoer geniet je onder de mandarijnenbomen van de rust met op de achtergrond een kabbelend fonteintje. Wat een verschil met de drukke Ramblas enkele honderden meters verderop. Het hospitaal heeft bovendien een interessante geschiedenis en was de plek waar de Catalaanse architect Antoni Gaudi zijn laatste adem uitblies.
 
barcelona wandeling el raval
 

Onze andere tours

 

Reizen/incentives (coming soon)

incentives teambuilding barcelona