Maart is een geweldige maand om Barcelona te bezoeken: de lente hangt in de lucht en er zijn tal van plezante dingen te doen. Dit zijn 5 originele ideeën voor jouw Barcelona citytrip in maart.


1. SARRIA: DE RIJKE BUURT VAN BARCELONA

In het sjieke, residentiële Sarria komen nauwelijks toeristen. Het gezellige historische centrum rondom de kerk San Vicente de Sarria dateert van de tijd toen Sarria nog een onafhankelijk stadje van Barcelona was.
 
Op wandelafstand van het centrum kan je twee prachtige bezienswaardigheden bezoeken. Het eerste is het 14e-eeuwse klooster van Pedralbes met zijn indrukwekkende gotische kloostergang. Vervolgens de fincas Güell, de residentie van de vriend en mecenas van architect Antoni Gaudi. De portierswoningen en de smeedijzeren poort in de vorm van een draak zijn ontworpen door Gaudi.


     

  • Monestir de Pedralbes, Baixada del monestir 9, metro L3 (stop Maria Cristina of Palau Reial), Info en bezoeken: Monestirpedralbes.bcn.cat
  • Fincas Güell, Avinguda de Pedralbes 7, metro L3 (stop Palau Reial), Barcelonaturisme.com


 
barcelona bezienswaardigheden in maart 2016Klooster van Pedralbes (Image by Monestir de Pedralbes)


2. LENTEKRIEBELS OP MONTJUÏC

De lente is daar en de natuur komt weer tot leven. Geen betere plek om te genieten van het frisse groen dan op de heuvel van Montjuïc. Je kan er wandelen door mooie parken en genieten van uitzichten over de stad.
 
Vanaf de Jardins de Joan Brossa, een van onze favoriete parken, vertrekt een kabelbaan die je meeneemt naar het kasteel op de top van de heuvel. Spectaculaire uitzichten gegarandeerd! Achter het kasteel, verborgen tussen de bomen, bevindt zich een bar met spectaculair terras: Caseta del Midgdia.
 


 
barcelona bezienswaardigheden in maart 2016Kasteel van Montjuïc en vergezichten (Image by Marc Bres)


3. ZEILEXCURSIE OP DE MIDDELLANDSE ZEE

Het zeilseizoen gaat opnieuw van start. En geen citytrip naar Barcelona is compleet zonder een zeiltochtje op de Middellandse Zee. Vanuit de Olympische haven in het stadscentrum maak je een excursie op een zeilboot met kapitein. Je geniet op het dek van de zon en een verfrissende zeebries, of je helpt mee de boot te besturen.
 
Wij organiseren zeilexcursies voor koppels, families of vriendengroepen. Contacteer ons op mark@meetmybarcelona.com. Prijzen zijn lager dan je verwacht.
 
barcelona bezienswaardigheden in maart 2016


4. SEMANA SANTA: PASEN VIEREN IN BARCELONA

De paasperiode is een leuke tijd in Barcelona: mooi weer, aangename sfeer in de stad, en het typische Paasgebak in de uitstalramen van de bakkerijen (heerlijk!). Er zijn processies, maar niet zo talrijk als in het meer katholieke zuiden van Spanje.
 
De officiële feestdagen in 2018 zijn Goede Vrijdag (30 maart), Paaszondag (1 april) en Paasmaandag (2 april). Alle winkels en veel restaurants zijn dan gesloten. Grote attracties zoals de Sagrada Familia, Park Güell, huizen van Gaudi (La Pedrera en Casa Batllo) of Camp Nou kan je gewoon bezoeken.
 


5. BE COOL IN POBLE NOU

Tijdens het weekend van 3 en 4 maart gaat in de wijk Poble Nou opnieuw de hippe Palo Alto Market door. Op deze vintage en design markt vind je handgemaakte producten, galerijtjes, workshops en live muziek. Je batterijen opladen kan aan de vele eet- en drankstandjes.
 
Breng nadien nog een bezoekje aan de Rambla del Poble Nou, de gezellige wandelstraat in het hart van de wijk. Hier genieten de locals op de terrasjes, ver weg van het drukke stadscentrum en vlakbij strand en zee.
 

  • Palo Alto Market, Carrer dels Pellaires 30 (metro L4 stop Selva de Mar), meer info: paloaltomarket.com


VRAGEN OVER BARCELONA? VRAAG HET ONS!

Hulp nodig bij het uitwerken van jouw Barcelona reis? Stuur ons een mailtje op mark@meetmybarcelona.com.
 
Meet my Barcelona is een officieel Belgisch reisbureau in Barcelona. Ontdek Barcelona tijdens onze fietstochten met Vlaamse gids in Barcelona, of doe een beroep op ons voor de reservatie van jouw Barcelona groepsreis.
 
Barcelona bezienswaardigheden Barcelona in maart fietstour Meet my BarcelonaOnze fietstour bij meetmybarcelona.com