Barcelona Top 5 van Marta Rubio

 
In onze reeks “Barcelona Top 5 van…” deelt een Barcelona-kenner zijn of haar favoriete bezienswaardigheden in Barcelona. We trappen af met Marta Rubio.
 

barcelona top 5
 

Wie is Marta Rubio?

Marta is de oprichtster van een van onze favoriete Nederlandstalige blogs over Barcelona, HolaBarcelona.nl.
 
Ze is geboren en getogen in Barcelona, maar woont sinds 2008 in Nederland.
 
Op haar website vertelt ze met veel liefde over haar stad en geeft ze allerlei leuke tips voor een geweldig verblijf in Barcelona.


1. HORTA

Horta is de wijk waar ik opgroeide en waar mijn familie nog steeds woont. Niet gek dus dat dit een van mijn favoriete plekken is! Wat ik mooi vind aan Horta is de familiaire en dorpssfeer die er heerst. De rustige straten vol prachtige huizen rondom Carrer Campoamor zijn bijvoorbeeld adembenemend om te zien. De Plaça Eivissa is dé ontmoetingsplek van de buurtbewoners en de Mercat d’Horta (de markt) is altijd gezellig druk. De leukste plek om te bezoeken in Horta is zonder twijfel het Labyrint, het park aan de rand van de heuvels van Collserola.
 
barcelona top 5 Parc del Laberint d’Horta (Image by Oh Barcelona)


2. MONTJUÏC

De berg van Montjuïc kent vele gezichten: parken, musea en bezienswaardigheden. Maar wat ik het leukste aan Montjuïc vind zijn de vele uitkijkpunten; vanuit bijna iedere hoek geniet je van adembenemende uitzichten over Barcelona! Recent heb ik het uitkijkpunt bij La Font de la Guatlla ontdekt: super mooi en helemaal niet toeristisch!
 
barcelona top 5 Uitzicht vanaf Montjuïc (Image by Albert Torelló)


3. UNIVERSITAT DE BARCELONA

In de Universitat de Barcelona, en vooral in zijn mooie oude bibliotheek, heb ik vele uren doorgebracht. De uitreiking van mijn diploma vond plaats in het adembenemende Paranimf. Ik heb dus vele herinneringen aan dit gebouw en ik verbaas me nog steeds dat er hier nauwelijks toeristen op bezoek komen. Het oude gebouw van de Universitat is namelijk van binnen prachtig om te zien! De rustige binnenplaatsen, de gotische zalen à la Hogwarts en de prachtige bibliotheek zijn een lust voor het oog.
 
barcelona top 5 Paranimf Universiteit van Barcelona (Image by Ricardo Patiño)


4. HET STRAND

Uiteraard geniet ik enorm van het strand in Barcelona. Hoewel La Barceloneta veel charme en leuke eetadresjes heeft, ga ik meestal juist iets verderop, bij het strand van Bogatell. Hier is het meestal een stuk rustiger en op loopafstand vind je de opkomende wijk van Poblenou, dat vele nieuwe hippe adressen kent om uit eten te gaan, vooral rondom de Rambla del Poblenou.
 
barcelona top 5 Bogatell strand Barcelona (Image by Ok Apartment)


5. ROMEINSE RUÏNES

De Romeinse opgravingen in de stad hebben mij altijd gefascineerd. Niet gek dus dat ik voor een tijdje bij het Museu d’Història de la Ciutat (historisch museum van Barcelona) gewerkt heb. Dit museum herbergt prachtige voorwerpen van het Romeinse en Middeleeuwse Barcelona. Je wandelt letterlijk door de oude straten van het Romeinse Barcino en ziet hoe de stad er bijna 2000 jaar geleden uitzag.

Volg ons op Facebook

 

 

Onze tours in Barcelona

 

Barcelona Fietstours

fietsen in barcelona vlaamse gids

 

Barcelona Tapas Tours

barcelona wijntour tapas tour

 

Barcelona Groepsreizen

barcelona catalonie groepsreis incentive