Vlaamse gids in Barcelona

vlaamse gids in barcelona

Hola,

Mijn naam is Mark Meesen. Ik ben Vlaamse gids in Barcelona.

Ik bezocht Barcelona voor het eerst in 1997, als student Sociologie aan de Universiteit van Leuven. Al op mijn eerste dag in de stad wist ik dat ik hier ooit zou gaan wonen. Ik kom uit een klein Limburgs dorpje en was onder de indruk van het levendige en bruisende Barcelona. De stad combineert het grootstad leven met een rustige laid-back Mediterraanse mentaliteit.

Het heeft een aantal jaren geduurd voor ik uiteindelijk de stap zette om naar Barcelona te verhuizen. Mijn job als politiek adviseur in het Belgisch Parlement gaf ik op, op zoek naar avontuur.

Vlaamse gids in Barcelona: het begin

In Barcelona kwamen mijn familie en vrienden constant op bezoek. Samen ontdekten we de Catalaanse manier van leven, de verborgen plekken in de stad, de beste tapas bars en restaurants… Ik begon de geschiedenis te bestuderen en verdiepte me in Catalaanse architectuur. Ondertussen raakte ik als maar beter geïntegreerd, leerde Spaans en Catalaans, ontmoette mijn Catalaanse vriendin, en werd vrienden met geboren en getogen Barcelonezen.

Na een tijdje gaf ik niet enkel rondleidingen aan vrienden, maar ook aan vrienden van vrienden, en later zelfs aan vrienden van vrienden van vrienden! Ik toonde hen de verborgen plekjes en bezienswaardigheden die je niet in reisgidsen vindt.

Vlaamse gids in Barcelona: let’s do it!

En zo ontstond geleidelijk het idee om “professioneel” gids te worden in Barcelona en “Meet my Barcelona” op te richten. Want voor mij bestaat er niets mooiers dan mijn passie voor Barcelona te delen met al die mensen die het échte en authentieke Barcelona willen kennen. En wat kan een bezoeker meer wensen dan een vriend in de stad te hebben die de deuren kan openen tot het echte Barcelona?

Vlaamse gids in Barcelona en officieel reisbureau

Sinds 2017 is Meet my Barcelona een officieel reisbureau met licentienummer GC-004834. Naast tours bieden we nu ook Barcelona personeelsreizen en Barcelona incentive reizen voor bedrijven aan, alsook Barcelona groepsreizen voor verenigingen en groepen allerhande.
 
 
Zonnige groeten uit Barcelona en hopelijk tot snel,

Mark Meesen

Vlaamse gids in Barcelona