5 fouten die toeristen maken in Barcelona

Hier zijn 5 veel voorkomende fouten die toeristen maken in Barcelona. Wij vertellen hoe je ze kan vermijden zodat je meer uit je citytrip haalt.


1. ETEN OP DE RAMBLAS

De slechtste plaats om te eten in Barcelona is op de Ramblas. De meeste restaurants zijn overprijsd en van heel bedenkelijke kwaliteit.
 
Al kan het in de zomer wel een voordeel zijn om hier te tafelen. De gerechten worden meestal nog halfbevroren opgediend, waardoor ze verrassend verfrissend zijn. En in plaats van het biertje dat je had besteld, krijg je meteen een emmer van 1,5 liter voorgeschoteld. Als dat de dorst niet lest!
 
Wie een beetje meer waar voor zijn geld wil, duikt beter de zijstraatjes van de Ramblas in.
 
barcelona fouten toeristenbarcelona fouten toeristenTypische Ramblas maaltijd: bevroren pizza met XL-bier (images by DDohler and James and Alex Bontempo)


2. AANSCHUIVEN VOOR DE SAGRADA FAMILIA

Er staan altijd lange rijen om de Sagrada Familia binnen te gaan. Op drukke dagen is het soms meer dan 2 uren aanschuiven. Er zijn leukere dingen om te doen tijdens je vakantie.
 
De oplossing is nochthans simpel: koop tickets op voorhand online. Dan loop je zo naar binnen zonder wachten. Klik hier om tickets te kopen.


3. DENKEN DAT CATALONIË SPANJE IS

Bij Spanje denken we spontaan aan toros, sangria en flamenco. Maar de Catalanen moeten daar allemaal niets van weten. Stiergevechten zijn verboden en de voormalige arena is nu een winkelcentrum.
 
De sangria vloeit wel rijkelijk…maar enkel onder de toeristen. Catalanen zie ik het nooit drinken: die houden meer van van bier, wijn of cava.
 
Ook flamenco is enkel geliefd bij vakantiegangers. De Barcelonezen verkiezen de Sardana, de nationale dans van Catalonië. Ze dansen die elke zondagmorgen op het plein voor de kathedraal (Plaça Nova). Je mag gerust meedoen dus breng je dansschoenen mee.
 
barcelona toerisme stierbarcelona toerisme sardana‘Denkende stier’: de enige toro die je in Barcelona zal tegenkomen (image by Juanedc) / Locals dansen de Sardana (image by Katherine Price)


4. IN BIKINI OF BLOOT (BOVEN)LIJF RONDLOPEN

Sommmige bezoekers denken dat de hele stad een strand is. Dus lopen ze overal in bikini of bloot bovenlijf rond. Niet erg respectvol en tegenwoordig deelt de politie boetes uit.
 
Vorige zomer liepen een paar Italianen urenlang naakt door de stad. De foto hieronder ging net niet de hele wereld rond. Buurtbewoners waren zo kwaad en geschokt dat er dagenlang manifestaties en protestacties plaats vonden.
 
barcelona toeristen fouten Toeristen draaien door in Barceloneta (image by Vicens Forner)


5. TE VEEL OF AL JE GELD UITGEVEN OP DE METRO

De metro is een goede manier om je te verplaatsen: comfortabel en snel. Maar koop geen kaartje voor elke rit apart (2,15€). Neem dadelijk een 10-ritten kaart (T-10): die kost minder dan 1 euro per rit en kan je gebruiken met zoveel personen als je wilt.
 
Maar geld besparen heeft geen zin als het daarna terecht komt in de zakken van de pickpockets. Wees waakzaam in de metro en neem voorzorgsmaatregelen: draag je rugzak op je buik en steek je portefeuille nooit in je achterste broekzak.

Volg ons op Facebook

 

 

Onze tours in Barcelona

 

Barcelona Fietstours

fietsen in barcelona vlaamse gids

 

Barcelona Tapas Tours

barcelona tapas tour

 

Barcelona Groepsreizen

barcelona catalonie groepsreis incentive