Fietsroutes in Barcelona

 

Tijdens onze fietstours ontdekken we het echte, authentieke Barcelona. We bezoeken de plekjes die je zelf niet zou vinden en die buiten de toeristische paden liggen. Als je de meer toeristische bezienswaardigheden wil bezoeken, zoals de Sagrada Familia, de huizen van Gaudi, of Camp Nou, dan kan dat natuurlijk ook met de fiets.
 
Wij hebben twee routes uitgewerkt om enkele van de belangrijkste Barcelona bezienswaardigheden per fiets te bezoeken. Op de Gaudi fietsroute fiets je onder meer langs de Sagrada Familia, La Pedrera en Casa Batllo, allemaal werken van de architect Antoni Gaudi. De Camp Nou fietsroute brengt je tot aan het stadion van voetbalclub Barcelona. De route gaat altijd over fietspaden en langs verkeersluwe straten, nooit in druk verkeer. Het is dus veilig en aangenaam fietsen.
 
 

Gaudi fietsroute: Sagrada Familia, La Pedrera en Casa Mila (8,5 kilometer)

1. Vetrek aan het standbeeld van Columbus onderaan de Ramblas en fiets op het fietspad over de brede laan Passeig de Colom naar het stadspark Parc de la Ciutadella (houd de haven aan je rechterkant).
 
2. Houd halt aan de fontein in het stadspark. Gaudi zou als student meegewerkt hebben aan de fontein.
 
3. Verlaat het stadspark via de Passeig Lluis Companys. Fiets onder de triomfboog (Arc de Triomf) en ga rechtdoor op de Passeig de Sant Joan. Fiets tot aan de Plaça Tetuan en draai dan rechtsaf op de Gran Via. Fiets tot aan de kruising met de Carrer de Sicilia.
 
4. Sla linksaf en rijd de Carrer de Sicilia omhoog op het fietspad. De Sagrada Familia duikt op aan je rechterkant. Neem je fiets aan de hand en ga over de Plaça de la Sagrada Familia (is een parkje).
 
5. Na je bezoek kan je het fietspad nemen op de Carrer de Provença. Fiets deze straat helemaal af tot aan de Avinguda Diagonal. Sla rechtsaf en volg de Avinguda Diagonal tot aan de Passeig de Gracia.
 
6. Aan de Passeig de Gracia, sla links af en rijd de Passeig de Gracia naar beneden. Je fietst achtereenvolgens voorbij Casa Mila, ook La Pedrera genoemd (aan je linkerkant) en Casa Batllo (aan je rechterkant). Aan het einde van de Passeig de Gracia kom je uit op de Plaça Catalunya.
 
7. Steek de Plaça Catalunya diagonaal over tot aan de Ramblas. Fiets de Ramblas naar beneden (niet op de Ramblas zelf fietsen, maar gewoon op straat) en je komt uit bij Columbus, waar we de fietstocht begonnen zijn.
 

 
 

FC Barcelona fietsroute: Camp Nou (13 kilometer)

 
1. Vertrek op Plaça Catalunya en fiets de Passeig de Gracia omhoog over het fietspad.
 
2. Na 1 km kom je uit op de Avinguda Diagonal, een grote laan met 6 baanvakken. Sla links af op de Avinguda Diagonal en rijd over het fietspad.
 
3. Na 3,5 km fietsen op de Diagonal kom je aan een park (Parc de Pedralbes). Steek de Diagonal over en rijd de Carrer de Marti i Franques binnen. Rijd deze straat helemaal naar beneden, je komt recht op het Camp Nou stadion uit.
 
Na je bezoek aan het stadion kan je via dezelfde weg terugrijden, of je kan de volgende route nemen:
 
4. Steek de Travessera de les Corts over, rijd de Carrer de Benavent in en neem de eerste straat links (Carrer de Felipe de Paz). Rijd deze straat uit tot je uitkomt bij de Gran Via de Carles III.
 
5. De Gran Via de Carles III heeft een autovrij gedeelte in het midden van de laan. Rijd de laan helemaal naar beneden (de straatnaam verandert in Rambla del Brasil) tot aan de overdekte spoorlijn.
 
6. Rijd naar links en blijf de spoorlijn rechts van je houden. Steek het plein Plaça de Sants over en rijd de Passeig de Sant Antoni op. Blijf vervolgens rechts aanhouden, je fietst langs een park (Parc de l’Espanya Industrial) en komt uiteindelijk uit op een grotere laan, de Carrer de Tarragona.
 
7. Sla rechtsaf op de Carrer Tarragona en fiets op het fietspad tot aan de Plaça d’Espanya. Op de Plaça d’Espanya ga je naar links en rijd je de Gran Via op. Rijd over het fietspad en sla links af in de Carrer de Calabria.
 
8. Rijd de Carrer de Calabria over het fietspad omhoog en neem de tweede straat rechts (Carrer de Consell de Cent). Rijd over het fietspad de Carrer de Consell de Cent naar beneden, totdat je bij de Passeig de Gracia uitkomt.
 
9. Op de Passeig de Gracia sla je rechtsaf, je komt uit bij het vertrekpunt Plaça Catalunya.
 

Volg ons op Facebook

 

 

Onze tours in Barcelona

 

Fietstour Barcelona

fietsen in barcelona vlaamse gids

 

Stadswandeling Barcelona

vlaamse gids barcelona

 

Privé Fietstour Barcelona

vlaamse gids in barcelona