Barcelona fietstour “Privé”

 
fietstours barcelona privé gids
 

  • Geen andere deelnemers, enkel jouw gezelschap
  • Op jouw tempo en ritme, fysieke conditie niet vereist
  • 100% veilig: verkeersluwe buurten en fietspaden
  • Voor volwassenen en kinderen
  • Tussenstop in authentieke tapas bar (inbegrepen in prijs)
  • Nederlandstalige privé-gids

fietstour barcelona privé gids reserveren
Duur fietstour: 3 uur
 
Prijzen:

2 personen 3 – 4 personen 5 – 6 personen 7 + personen
110€ / persoon 90€ / persoon 70€ / persoon Extra korting

 
Inbegrepen in prijs:

  • Nederlandstalige privé-gids
  • 3 tapas (‘pintxos’) + drankje
  • Huur fietsen
 
Je zal niet alleen een toffe voormiddag op de fiets beleven, wij helpen je mee om van je hele citytrip een onvergetelijke ervaring te maken.
 
We staan tot je dienst vanaf de boeking en zo lang je in Barcelona bent

Bij de boeking ontvang je tips en alle informatie die je nodig hebt om je trip voor te bereiden en te plannen. Tijdens de fietstocht hoef je alleen maar te denken aan genieten van het mooiste wat Barcelona te bieden heeft. Na de fietstour neem je nog meer tips mee voor de rest van je verblijf, zoals tips voor restaurants, tapas bars, activiteiten en bezienswaardigheden. Tijdens de rest van je tijd in Barcelona kan je steeds bij ons terecht als je ons nodig hebt.
 
Veiligheid, ontspanning en gezelligheid staan voorop
De meeste fietstours in Barcelona steken zoveel mogelijk deelnemers in een groep, waardoor je vaak groepen van 20 personen achter een gids zal zien aanspurten. Dit is niet alleen gevaarlijk, het is niet relax, en je krijgt boze blikken van de buurtbewoners die het haten als er weer eens een peloton door hun straat komt gefietst. Tijdens de privé-fietstocht fiets je enkel met jouw gezelschap (en de gids). Er zijn geen andere deelnemers.
 
Je wordt vergezeld door professionele, lokale gastheren en -vrouwen
Meer dan als een gids, zien wij onszelf als gastheren en –vrouwen die hun gasten een aangename en ontspannen tijd willen bezorgen in Barcelona. Wij zijn allemaal ‘locals’ die al vele jaren in Barcelona wonen. Met onze kennis van de stad en onze tips helpen we je om meer uit je citytrip te halen. Het plezier en het comfort van onze gasten staan bij ons voorop. Onze tours zijn een aangenaam gesprek en dialoog, geen monoloog van een gids die denkt dat hij alles weet.
 
Je ziet het echte, authentieke Barcelona
Er bestaan twee Barcelona’s. Een toeristisch Barcelona, waar de horden bezoekers elkaar verdringen en dat de Barcelonezen zelf zo veel mogelijk mijden. En een meer authentiek Barcelona, waar er een gezonde mix is van locals en bezoekers op zoek naar meerwaarde. Jij zal fietsen door het authentieke Barcelona. Zo ontdek je waar Barcelona echt om gaat, zie je de mooiste plekjes die je zelf niet zo makkelijk zou vinden, en vermijd je de drukte en de stress van de overbevolkte, puur toeristische plaatsen.
We fietsen door de wijken van het oude stadsgedeelte: El Born, de wijk aan de zee Barceloneta, El Gotico en El Raval. We komen langs plekken die je zelf niet zou vinden, de puur toeristische bezienswaardigheden en heel drukke plaatsen laten we links liggen. De wijken van de oude stad hebben allemaal weinig of geen autoverkeer, het is er veilig en aangenaam om te fietsen. We fietsen door middeleeuwse straatjes en langs gezellige plaçes, plaatsen die niet op de toeristische route liggen en niet toegankelijk zijn voor grote groepen.
 

El Born

De middeleeuwse wijk El Born is een wirwar van smalle straatjes en pittoreske pleintjes. De wijk is nagenoeg volledig verkeersvrij en ideaal om te bezoeken per fiets.
 
We fietsen onder meer langs:
 
*Santa Maria del Mar: de ‘Kathedraal van het Volk’ vormt het centrum van de gezellige El Born wijk. De imposante kerk dateert van de 14e eeuw, een periode waarin El Born de meest welvarende buurt van de stad was.
 
*Mercat del Born: indrukwekkende overdekte markt gebouwd tijdens de industriële revolutie. Tegenwoordig huist er een cultureel centrum waar je overblijfselen van de wijk uit de 18e eeuw kan bezoeken.
 
*Passeig del Born: het kloppend hart van El Born. Op deze gezellige laan en in de omliggende steegjes liggen restaurantjes, authentieke tapas bars en designer winkeltjes.
 
barcelona fietstocht el born
 

Barceloneta en de zee

In Barceloneta ‘klein Barcelona’, de gezellige wijk aan de zee, kan je ook heerlijk fietsen. Er is bijna geen autoverkeer en de auto’s mogen er maximum 30 km per uur.
 
Liggen op onze fietsroute in Barceloneta:
 
* Plaça del Poeta Bosca: het wijkleven speelt zich af op het centrale plein, gedomineerd door de overdekte markt waar de locals elke dag boodschappen doen. De gebouwen die het plein omringen tonen mooi de evolutie die deze wijk heeft doorgemaakt.
 
* Barceloneta strand: Barcelona is een van de weinige steden waar het strand in de stad ligt. De azuurblauwe Middellandse Zee ziet er anders uit op elk moment van de dag en het strand ontvangt zonnekloppers het hele jaar door. Wat is er leuker dan in het zonnetje langs het strand te fietsen en de zeebries in de haren voelen?
 
barcelona fietstocht barceloneta
 

El Gotico

De Gotische wijk is de oudste wijk van Barcelona. In dit gebied stichtten de Romeinen de stad die ze Barcino doopten. In de Middeleeuwen werden er talrijke kerken en paleizen in gotische stijl opgetrokken. El Gotic is verkeersvrij dus ideaal om te verkennen per fiets.
 
Tijdens onze fietstocht komen we langs:
 
*Plaça Sant Jaume: monumentaal plein dat het centrum van het oude stadsgedeelte vormt. Tevens het politieke hart van Barcelona met het paleis van de Catalaanse regering (Generalitat) en het stadhuis, gebouwen die dateren van begin 15e eeuw, al zijn de façades van een recentere datum.
 
*Plaça Sant Just i Pastor: gezellig pleintje verborgen in het labyrinth van middeleeuwse straatjes, gedomineerd door het gotisch kerkje Sant Just i Pastor.

 

 
fietsen in barcelona gotico
 

El Raval

Kleurrijke wijk aan de west-kant van de Ramblas. Waar El Raval tot het einde van de jaren 1980 een no-go zone was, is de wijk na de Olympische Spelen omgetoverd tot een gezellige en levendige buurt. Er zijn fietspaden en auto’s mogen er maximum 30 km/uur.
 
Al fietsend door El Raval bezoeken we onder andere:
 
*Rambla del Raval: op 100 meter van de echte Ramblas, en met veel meer charme dan deze laatste, en waar toeristen nog niet veel komen.
 
*MACBA: Het Museum van Hedendaagse Kunst is ondergebracht in een prachtig modern gebouw van de Amerikaanse architect Richard Meier. Het staat bekend als het skate-paradijs van Barcelona.
 
*Hospital de la Santa Creu: Hospitaal dat dateert uit de Middeleeuwen en begin 20ste eeuw naar de nieuwe Eixample wijk verhuisde. Hier blies de beroemdste Catalaanse architect Antoni Gaudi zijn laatste adem uit.
 
fietsen in barcelona raval

Onze fietsen

Tijdens onze fietstochten rijden wij op de fietsen van Green Bikes Barcelona. Deze fietsverhuur shop is centraal gelegen in de gotische wijk en de stevige en comfortabele fietsen behoren tot de beste huurfietsen van Barcelona.
 
– De fietsen zijn ontworpen door die hard stadsfietsers die van hun passie hun beroep hebben gemaakt. De fietsen worden geassembleerd in Frankrijk.
 
– Aan elk detail van de fiets is aandacht besteed. Zelfs de remhandvaten zijn met de grootste zorg uitgekozen. Enkel de beste onderdelen zijn gebruikt (banden, remmen, zadel…) om er voor te zorgen dat de fietsen goed rijden en onze gasten 100% genieten van de fietstour.
 
– De fietsen zijn zo ontworpen dat elke volwassene groot of klein zich comfortabel zal voelen. Voor kinderen hebben we kleinere fietsen (2 soorten) en voor de allerkleinsten beschikken we over babystoeltjes.
 
– De fietsen worden onderhouden door een team van professionele fietsmecaniciens. Elke winter krijgen alle fietsen bovendien een groot onderhoud, waarbij ze volledig uit elkaar gehaald en terug gemonteerd worden. Green Bikes is een van de weinige fietsverhuurders die zo ver gaan in het onderhoud van hun fietsen.
 
– Alle fietsen beschikken over een stevig fietsslot, zodat we op elk moment even kunnen parkeren en genieten van een paar tapas en een glaasje.
 
– De huur van de fietsen tijdens onze fietstocht (ongeveer 3 uur) is inbegrepen in de prijs van de fietstour. Vaak gebeurt het dat onze gasten na de fietstocht de fietsen verder huren voor de rest van de dag en de dagen erna.
fietsen fietstocht barcelonafietsen barcelona fietstour
Wij zijn de Nederlandstalige fietstour in Barcelona met de hoogste score op Tripadvisor. 98% van onze gasten beoordeelt onze fietstocht als ‘uitstekend’, 2% als ‘zeer goed’.
 
Zowel in 2016 als in 2017 werden we bekroond met het “Certificaat van Uitmuntendheid” dat toegekend wordt aan organisaties die jaar na jaar uitstekende beoordelingen van hun klanten krijgen.
 
Lees de meer dan 85 beoordelingen van onze klanten over onze fietstour door op het onderstaande Certificaat van Uitmuntendheid 2017 te klikken.

 

fietstocht schooluitstap Barcelona
Meer dan 2.000 fans volgen ons elke dag op Facebook. Meer dan 40 klanten hebben hun ervaring met onze fietstocht al gedeeld op onze pagina. Onze gemiddelde score is 5/5.
 
Klik op de Facebook box onder om de beoordelingen van onze klanten te lezen.
 
Na onze fietstour in Barcelona helpen we met het plannen van de rest van je verblijf. Je krijgt tips voor dingen om te doen, voor lokale restaurants en authentieke tapas bars. Natuurlijk blijven we ook telefonisch bereikbaar zolang jullie in de stad zijn.
 
We lichten alvast een tipje van de sluier en presenteren een paar authentieke tapas bars die de moeite waard zijn om te bezoeken. Want van fietsen krijg je honger, en wat is er gezelliger dan na een mooie fietstocht de beentjes onder tafel te schuiven en te genieten van een paar heerlijke tapas?

 

Bar Cañete

Bar Cañete is een instituut in Barcelona. Ze serveren er sommige van de beste tapas in de stad. Kies een plaatsje aan de bar en geniet ervan hoe wat je besteld hebt voor je ogen klaargemaakt wordt.
 
Eten & drinken Hier geen patatas bravas of Russische salade zoals in de ‘gewone’ tapas bars. Wel meer luxueuze bereidingen zoals ossenhaas met foie gras en truffelsaus, ceviche van kreeft, of exquisite rode gamba’s uit Palamós. Er is een uitgebreide wijnkaart met verschillende wijnen die ook per glas kunnen besteld worden. Kijk uit naar de wijnen uit de Priorat, de beste wijnstreek van Catalonië en misschien wel van heel Spanje.
 
Prijs Naar Cañete ga je wanneer je jezelf eens een pleziertje wil doen. Wij betaalden 61 euro voor vier tapas en twee glazen wijn. Niet goedkoop dus, maar een avondje Cañete is iets wat je bijblijft.
 
Adres en openingsuren Carrer de la Unió, 17 / Elke dag van 13u tot 24u (zondag gesloten) / www.barcanete.com

 
fietstour barcelona tapas
 
 
 

Irati Taverna Basca

Voor tapas uit het Baskenland (‘pinchos’) moet je naar Irati. Het water komt je al in de mond bij het binnenkomen: de pinchos staan uitgestald over de hele lengte van de bar, een heerlijk zicht.
 
Eten & drinken Een pincho bestaat uit een stukje stokbrood met een bereiding bovenop, doorprikt met een stokje. Typische pinchos zijn belegd met Spaanse ham, kazen, tortilla, zalm, vissalades…. Er zijn heel creatieve en kleurrijke combinaties. Regelmatig komen de obers ook rond met warme pinchos.
 
De Basken drinken de Txakoli, een bruisende witte wijn met een beetje een zurige smaak. Ze wordt op een speciale manier ingeschonken en dat is een attractie op zich.
 
Prijs De stokjes bewaar je op je bord want zo wordt de rekening gemaakt. Je betaalt een kleine 2 euro per pincho. Je komt hier dan ook eerder om de kleine honger te stillen. Als je je hier volledig laat gaan (en dat is verleidelijk!), loopt de rekening snel op.
 
Adres en openingsuren Carrer del Cardenal Casañas, 17 / Elke dag van 11u tot 0u30 / www.iratitavernabasca.com

barcelona fietstocht tapas bar
 

Ciutat Comtal

Ciutat Comtal is een van de populairste tapasbars van de stad. ’s Avonds na 19u en in het weekend zit het altijd vol. De uitstekende prijs/kwaliteit van de tapas, de vriendelijke bediening en de gezelligheid van de bar hebben daar alles mee te maken.
 
Eten & drinken Hier serveren ze traditionele tapas zoals patatas bravas, kroketten, ham, pinchos, gefrituurde en verse vis, zeevruchten en zoveel meer… De kwaliteit is altijd top. De tapas kan je doorspoelen met bier, cava of wijn (geen sangria!).
 
Prijs Prijzen zijn heel redelijk en variëren natuurlijk in functie van wat je bestelt: voor een portie patatas bravas betaal je 4 euro, een portie zeevruchten rond de 10 euro. Wij betaalden 26€ voor een portie patatas bravas, 2 kipkroketjes, tortilla, inktvis op Galicische wijze, 2 gambas-brochettes en twee pintjes. Een juiste prijs voor heerlijke tapas in een authentieke bar.
 
Adres en openingsuren Rambla de Catalunya, 18 / Elke dag van 8u ’s morgens tot 1u30

 
barcelona fietstour tapas bar