Barcelona Fietstocht voor Scholen

fietstour barcelona school
 

Onze Barcelona fietstocht voor scholen:
 

  • buiten toeristische paden om authentieke Barcelona te ontdekken
  • op fietspaden en door verkeersvrije en -arme wijken
  • enthousiaste en ervaren Vlaamse en Nederlandstalige gidsen die in Barcelona wonen
  • goed onderhouden kwaliteitsfietsen met helm
  • sterke fysieke conditie en veel fietservaring niet vereist
  • elke dag beschikbaar (voor- of namiddag)

 
Contact: mark@meetmybarcelona.com

 
De leerlingen en leerkrachten zullen niet alleen een toffe voor- of namiddag op de fiets beleven, wij helpen om van de hele Barcelona schoolreis een onvergetelijke ervaring te maken.
 
Veiligheid staat voorop

Het is in de eerste plaats belangrijk dat de fietstocht tijdens uw Barcelona schoolreis veilig verloopt. Onze Barcelona fietstour gaat door buurten die verkeersvrij of -arm zijn, of langs fietspaden. Grote groepen worden opgesplitst in groepjes van maximum 15 deelnemers. Elk schoolgroepje wordt begeleid door een Nederlandstalige gids. Wij voorzien kwaliteitsfietsen en helmen voor alle leerlingen en leerkrachten.
 
Iedereen geniet mee

De Barcelona schoolreis is voor álle leerlingen. Onze fietstochten voor scholen zijn daarom rustig en ontspannen: ook wie geen goede fysieke conditie of veel fietservaring heeft, kan zonder problemen mee.
 
Barcelona fietstocht op maat
Elke school, elke klas, is anders. Daarom werken wij elke fietstocht op maat uit. De thema’s die we tijdens de fietstocht behandelen, de plaatsen die we bezoeken, worden afgestemd op de noden van elke school.
 
Professionele, lokale gidsen
Al onze gidsen zijn ‘locals’ die al vele jaren in Barcelona wonen. Wij zijn allemaal afkomstig uit België of Nederland. Tijdens de fietstocht prikkelen we de nieuwsgierigheid van de leerlingen, stellen vragen om ze in de tour te betrekken en ze te laten meedenken.
 
Echte, authentieke Barcelona
Er bestaan twee Barcelona’s. Een toeristisch Barcelona, waar de horden bezoekers elkaar verdringen en dat de Barcelonezen zelf zo veel mogelijk mijden. En een meer authentiek Barcelona, waar de locals komen. Onze scholen fietsen door het authentieke Barcelona. Zo doet de Barcelona schoolreis ook het échte, minder toeristische Barcelona aan.
 
Extra gratis service: planning schoolreis
Wij zijn Barcelona experts. Wij helpen graag mee bij de planning van uw Barcelona schoolreis: tips voor het bezoeken van bezienswaardigheden, originele activiteiten, toffe restaurants, betaalbare hotels of hostals. Als officieel reisbureau kunnen we indien gewenst ook de reservaties voor jullie doen. Deze service is volledig gratis.
 
Officieel reisbureau
Meet my Barcelona is een officieel reisbureau in Barcelona (inschrijvingsnummer GC-004834). Dit betekent dat wij over alle nodige vergunningen en verzekeringen beschikken om de fietstocht tijdens uw Barcelona schoolreis op een veilige en verantwoorde manier te verzorgen.

Zoals gezien in:

fietstocht barcelona scholen
De fietstocht voor scholen gaat door het hart van Barcelona. We komen langs plekken die je zelf niet zou vinden, de puur toeristische bezienswaardigheden en heel drukke plaatsen laten we links liggen. De buurten die we verkennen hebben weinig of geen autoverkeer, het is er veilig en aangenaam om te fietsen, ideaal dus om met de school te verkennen. We stoppen regelmatig voor een woordje uitleg over de Catalaanse cultuur, geschiedenis, architectuur, dagelijks leven en politieke situatie.
 

Arc de Triomf en Parc de la Ciutadella

De triomfboog werd gebouwd voor de Expo die Barcelona in 1888 organiseerde. De hele site, met de Avinguda Luis Companys en het stadspark (“Parc de la Ciutadella”) vormt een van de mooiste plekjes van Barcelona. De hele buurt is volledig verkeersvrij .
 
De leerlingen fietsen onder meer langs:
 
*Arc de Triomf: Triomfboog is Moorse stijl die de toegangspoort vormde tot de Expo van 1888. Komt uit op een brede avenue met lantaars in Art Nouveau stijl, typisch voor het eind-19e-eeuwse Barcelona.
 
*Cascada del Parc de la Ciutadella: indrukwekkende fontein en waterval, het pronkstuk van het stadspark. Dateert van de jaren 1880 en een jonge Gaudi zou meegewerkt hebben aan de bouw.
 
*Parlament de Catalunya: de zetel van het Catalaanse Parlement. Het ideale moment om in te gaan op de altijd convulse politieke situatie in Catalonië en de moeilijke relatie met Spanje.
 
 
barcelona fietstocht schoolreis
 

Barceloneta, zeekant en Olympisch Dorp

In Barceloneta ‘klein Barcelona’, de gezellige wijk aan de zee, kan je ook heerlijk fietsen. Er is bijna geen autoverkeer en de auto’s mogen er maximum 30 km per uur.
 
De leerlingen ontdekken onder andere:
 
* Barceloneta strand: Barcelona is een van de weinige steden waar het strand in de stad ligt. De azuurblauwe Middellandse Zee ziet er anders uit op elk moment van de dag en het strand ontvangt zonnekloppers het hele jaar door. De leerlingen vinden het natuurlijk zalig om in het zonnetje een stukje langs het strand te fietsen.
 
* Vila Olimpica: hier verbleven de atleten tijdens de Olympische Spelen van Barcelona in 1992. De Olympische Spelen hebben Barcelona grondig en voorgoed veranderd. Van een vuile en onveilige stad werd Barcelona een paradijs aan de Middellandse Zee.
 
* El peix d’or: “Gouden vis” van de beroemde Amerikaanse architect Frank Gehry. Hét symbool van de Olymische wijk.
 
 
barcelona fietstocht schoolreis scholen
 

Poble Nou

Poble Nou, ‘nieuw dorp’ in het Catalaans, is de laatste jaren spectaculair veranderd. Van een verlaten industriële zone is de wijk uitgegroeid tot een van de populairste en meest innovatieve centra van de stad. Hier ligt de wieg van Barcelona als “smart city”.
 
Tijdens onze fietstocht ontdekken de leerlingen:
 
*Media ICT-gebouw: “slim” gebouw van de toekomst dat enkel de energie verbruikt die ze zelf produceert. In Poble Nou zullen we verschillende voorbeelden aantreffen van hoe Barcelona probeert om de stad duurzamer te maken met behulp van technologie.
 
*Rambla del Poble Nou: Mediterraanse sfeer in het kwadraat op deze gezellige laan die de hele wijk doorkruist. We fietsen in de schaduw van de platanen langs overvolle terrasjes en pittoreske pleintjes. Meer Zuiders dan dit wordt het niet.
 
*Torre Agbar: De Franse architect Jean Nouvel ontwierp dit icoon van de Barcelona skyline. Een spectaculair en innovatief gebouw dat niemand onberoerd laat.

 

 
fietsen in barcelona gotico
 

El Raval

Kleurrijke wijk aan de west-kant van de Ramblas. Waar El Raval tot het einde van de jaren 1980 een no-go zone was, is de wijk na de Olympische Spelen omgetoverd tot een gezellige en levendige buurt. Er zijn fietspaden en auto’s mogen er maximum 30 km/uur.
 
Al fietsend door El Raval bezoeken we onder andere:
 
*Rambla del Raval: op 100 meter van de echte Ramblas, en met veel meer charme dan deze laatste, en waar toeristen nog niet veel komen.
 
*MACBA: Het Museum van Hedendaagse Kunst is ondergebracht in een prachtig modern gebouw van de Amerikaanse architect Richard Meier. Het staat bekend als het skate-paradijs van Barcelona.
 
*Hospital de la Santa Creu: Hospitaal dat dateert uit de Middeleeuwen en begin 20ste eeuw naar de nieuwe Eixample wijk verhuisde. Hier blies de beroemdste Catalaanse architect Antoni Gaudi zijn laatste adem uit.
 
fietsen in barcelona raval

Onze fietsen

Tijdens onze fietstochten rijden wij op de fietsen van Green Bikes Barcelona. Deze fietsverhuur shop is centraal gelegen in de gotische wijk en de stevige en comfortabele fietsen behoren tot de beste huurfietsen van Barcelona.
 
– De fietsen zijn ontworpen door die hard stadsfietsers die van hun passie hun beroep hebben gemaakt. De fietsen worden geassembleerd in Frankrijk.
 
– Aan elk detail van de fiets is aandacht besteed. Zelfs de remhandvaten zijn met de grootste zorg uitgekozen. Enkel de beste onderdelen zijn gebruikt (banden, remmen, zadel…) om er voor te zorgen dat de fietsen goed rijden en onze gasten 100% genieten van de fietstour.
 
– De fietsen zijn zo ontworpen dat elke volwassene groot of klein zich comfortabel zal voelen. Voor kinderen hebben we kleinere fietsen (2 soorten) en voor de allerkleinsten beschikken we over babystoeltjes.
 
– De fietsen worden onderhouden door een team van professionele fietsmecaniciens. Elke winter krijgen alle fietsen bovendien een groot onderhoud, waarbij ze volledig uit elkaar gehaald en terug gemonteerd worden. Green Bikes is een van de weinige fietsverhuurders die zo ver gaan in het onderhoud van hun fietsen.
 
– Alle fietsen beschikken over een stevig fietsslot, zodat we op elk moment even kunnen parkeren en genieten van een paar tapas en een glaasje.
 
– De huur van de fietsen tijdens onze fietstocht (ongeveer 3 uur) is inbegrepen in de prijs van de fietstour. Vaak gebeurt het dat onze gasten na de fietstocht de fietsen verder huren voor de rest van de dag en de dagen erna.
fietsen fietstocht barcelonafietsen barcelona fietstour
Wij zijn de Nederlandstalige fietstour in Barcelona met de hoogste score op Tripadvisor. 98% van onze gasten beoordeelt onze fietstocht als ‘uitstekend’, 4% als ‘zeer goed’.
 
Zowel in 2016 als in 2017 werden we bekroond met het “Certificaat van Uitmuntendheid” dat toegekend wordt aan organisaties die jaar na jaar uitstekende beoordelingen van hun klanten krijgen.
 
Lees de meer dan 85 beoordelingen van onze klanten over onze fietstour door op het onderstaande Certificaat van Uitmuntendheid 2017 te klikken.

 

fietstocht schooluitstap Barcelona
Meer dan 2.000 fans volgen ons elke dag op Facebook. Meer dan 40 klanten hebben hun ervaring met onze fietstocht al gedeeld op onze pagina. Onze gemiddelde score is 5/5.
 
Klik op de Facebook box onder om de beoordelingen van onze klanten te lezen.
 
“Fantastische fietstocht door Barcelona. Mark geeft z’n liefde voor Barcelona met volle overgave en véél enthousiasme door! Een absolute aanrader!!!”
Familie Balanck, West-Vlaanderen

 
We hebben echt genoten van het fietstochtje door de stad. Onze zoon vond het het leukste van de reis! Leuk om zo ook meteen een beeld van de wijken van de stad te krijgen en leuke tips allerlei. Goed dus om deze trip tijdens de eerste dagen te boeken. Toen we de dagen nadien nog wat info zochten, konden we ook nog op Mark rekenen. Zeker doen dus!
Valerie V., Vlaams-Brabant, België

 
Een zeer interessante en leuke ervaring om samen met Mark per fiets Barcelona te verkennen. De tijd vloog en we hebben ons enorm geamuseerd. Hij geeft ook goede tips om te brunchen, lunchen en typisch Spaans te eten. Echte aanrader dus!
Silke, Gent

 
“De ideale manier om Barcelona te ontdekken voor diegenen onder ons die nog nooit in Barcelona waren maar ook een enorm toffe ervaring voor zij die al meermaals Barcelona bezochten. Het was een tocht van een 3-tal uren doorheen (veelal verkeersvrije) karakteristieke straatjes en gezellige steegjes van Barcelona.
Wij reden langs bekende maar ook minder bekende (maar daarom niet minder mooie) plaatsjes. Tijdens het fietsen vertelt Mark vol passie over ‘zijn’ Barcelona en af en toe wordt er gestopt voor een woordje uitleg (zeer interactief) en om fotootjes te nemen. Het stadsplannetje en de tips voor restaurantjes en winkeltjes kwamen ook de dagen erna nog goed van pas! Absolute aanrader voor iedereen die Barcelona ook eens van een andere, meer typische en minder toeristische kant wil zien!”
Valerie, Brussel

 
“Fantastische fietstocht door Barcelona. Een grote troef is het feit dat we deze tocht in gezinsverband konden maken, dat maakt het dés te leuker. We kregen heel wat te zien van Barcelona, gezien we gedurende 3 uur met de fiets op stap waren. Mark geeft ook voldoende tekst en uitleg over het heden, verleden en toekomst van de stad, op een zeer toffe manier, de kinderen (“oudere” tieners) worden er op een toffe manier bij betrokken. Onderweg werden we zelfs verwend met een verfrissende fles water!!! Vooraf gaf Mark ons ook héél veel info en nuttige tips om onze reis optimaal te kunnen plannen. Ook na en tijdens de tocht kregen we heel wat nuttige tips! Een absolute aanrader!!!
Heidi B., Veurne, België

 
“We hebben veel gehad aan Mark. Nog voor vertrek naar Barcelona beantwoordde hij al mijn vragen ( bv kostprijs van een taxi, streken om appartement te boeken, ..) maar ook nadat we het vliegtuig gemist hadden, kregen we tips van Mark over de herschikking van onze dag en stelde hij zich flexibel op voor een nieuwe afspraak. Meteen was duidelijk dat hij zorgzaam is want hij had flesjes water meegebracht. Hij bleek ook nog een goeie gids met leuke weetjes. Zijn map met bars, tapasbars, .. bleek van onschatbare waarde. Wat hebben we lekker gegeten en vaak voor geen geld. Hij had op de map zelfs events genoteerd die gepland stonden in de dagen dat wij er waren. We hebben hierdoor meer van de Barcelonese (eet) cultuur ervaren en leuke plekken ontdekt. Twijfel niet, je krijgt meer dan je verwacht!”
Hilde en Carlo Vrindts, Genk, België

 
“Mark maakt alles waar wat hij presenteert. Je krijgt een indruk van Barcelona, zoals hij bedoeld is. Laat de toeristenspots links liggen en ga op pad met Mark.
Wij hadden deze trip op onze eerste dag geboekt, zo hadden we een perfecte start van onze trip en hadden we de tijd om de leuke en handige tips op te volgen in het vervolg van ons verblijf. Leuke tips voor events waar je anders geen weet van hebt, van leuke tentjes waar je moet eten en spots die je moet zien. Het kaartje wat hij daar bij geeft, is enorm handig.
Heb je toch nog een andere wens, stuur Mark gewoon een smsje en hij reageert erg snel. Ideaal om tijdens je verblijf een contactpersoon te hebben voor tips en trics.
Ons doel, een trip buiten de geplande toeristen paden en de stad echt leren kennen, is mede dankzij Mark, meer dan geslaagd!”
Dorine van der Wijk, Den Haag, Nederland

 
“Ontspannen en leerrijke fietstocht met fantastische gids. Voor wie meer wil zien dan enkel de toeristische plekken en wil genieten van een perfecte namiddag!”
Familie de Boer, Amsterdam, Nederland

 
“We hadden op de eerste dag een wandeling geboekt die volledig aan onze vraag voldeed. De volgende dag een fietstour geboekt en ook weeral was dit super. Je leert op korte tijd iets van Barcelona wat je de volgende dagen gebruikt. Bijnemen volgend bezoek zal ik zeker opnieuw gebruik maken van de diensten van meetmybarcelona ! Btw : Mark is een Vlaming ( Belg ) en is een zeer aangename persoon ! Thanks Mark !”
Jean-Pierre, Brussel, België