Juni is een geweldige maand om Barcelona te bezoeken. Het weer is zomers en er vinden een hele reeks leuke festivals en evenementen plaats. Hier zijn 5 goede redenen om in juni een citytrip naar Barcelona te maken.


1. HET DANSENDE EI – 4 tot 7 juni

« L’Ou com Balla » is een van Barcelona’s gezelligste feesten en vindt ieder jaar plaats rond Sacramentsdag. Tijdens die dagen danst een uitgehold ei op de waterstraal van fonteinen in de patio’s en tuinen van de meest pittoreske gebouwen van de stad. Een uniek schouwspel ! In de gotische wijk kan je dansende eieren bewonderen in de tuin van de Kathedraal, de patio van het Frederic Mares museum en Casa de l’Ardiaca.
 

  • Klooster van de Kathedraal, Carrer del Bisbe, www.catedralbcn.org (metro L4 stop Jaume I)
  • Casa de l’Ardiaca, Carrer de Santa Llúcia, 1 (metro L4 stop Jaume I)
  • Museum Frederic Marès, Plaça de Santiu, www.museumares.bcn.cat (metro L4 stop Jaume I)


 
barcelona bezoeken in juni dansend ei Image by Ajuntament Barcelona


2. SONAR FESTIVAL – 18 tot 20 juni

De 22ste editie van het legendarische festival van elektronische muziek en multimedia duurt drie dagen en vindt plaats op twee verschillende locaties : overdag op Plaça d’Espanya in het stadscentrum en ‘s nachts in L’Hospitalet, een wijk aan de rand van de stad. Meer dan 100.000 mensen afkomstig uit alle hoeken van de wereld zullen er dansen en feesten op de beats van een hele resem internationale top-DJ’s en bekende groepen.
 
barcelona bezoeken in juni sonar festival Image by Oh-Barcelona.com


3. NACHT VAN SANT JOAN – 23 juni

De spectaculairste nacht van het jaar in Barcelona is zonder twijfel de ‘Nit de Sant Joan’. De start van de zomer wordt dan gevierd met vuurwerk en het constante geknal van voetzoekers. Op het strand kan je samen met tienduizenden locals en toeristen genieten van de uitgelaten sfeer, vuurwerk en muziek uit de ‘chiringuitos’ (strandbars). Vergeet niet om een fles cava mee te nemen, de Catalaanse champagne.
 
barcelona bezoeken in juni sant joan festival Image by Castellers d’ Esplugues


4. HOTELTERRASWEEK – Datum te bevestigen

Tijdens de Hotelterrasweek vinden er een hele week lang activiteiten plaats op de terrassen van de meest luxueuze hotels. Je kan genieten van concerten, tentoonstellingen, dansklassen, kookworkshops, opera… en dit volledig gratis ! De exacte data en deelnemende hotels worden pas einde mei bekend gemaakt. Volg ons op Facebook zodat we je op de hoogte kunnen houden.
 
barcelona bezoeken in juni hotelterras week Image by Mas que hotel Barcelona


5. ZOMERNACHTEN IN LA PEDRERA – Datum te bevestigen

« Nits d’estiu » is een reeks van live jazz concerten die georganiseerd wordt op het dakterras van La Pedrera, het emblematische gebouw ontworpen door Antoni Gaudí. Je kan er genieten van muziek en architectuur in een spectaculaire setting met een glaasje cava in de hand en met een prachtig uitzicht op nachtelijk Barcelona.
De Zomernachten starten vanaf einde juni en duren de hele zomer lang. Zodra de definitieve data en het programma bekend zijn, lees je het op onze Facebook pagina.
 
barcelona juni la pedrera zomernachten Image by Fundació Catalunya La Pedrera


MEER TIPS NODIG OVER BARCELONA?

Volg ons op Facebook voor onze Barcelona tips over bezienswaardigheden, restaurants en tapas bars; de beste Barcelona foto’s en video’s; en nog veel meer