Terwijl de regen en de koude de Lage Landen in haar greep hebben, blijft het in Barcelona zalig nazomeren. Hier zijn vijf leuke dingen om te doen in Barcelona in november.


1. ZONNEKLOPPEN OP PITTORESKE PLEINTJES

Ook in november is de zon nog volop present in Barcelona. Het blijft genieten van de warme zonnestralen, bijvoorbeeld op een van de vele pittoreske pleintjes die Barcelona rijk is.
 
Zoals altijd verkiezen wij die plekjes die buiten de toeristische paden en de drukte liggen. Zo vind je in de wijk Sants de gezellige Plaça d’Osca, vol met bars en terrassen. Het lijkt er alsof je in een dorpje bent in plaats van in een grote stad.
 
Nog zo een pleintje dat maar weinig mensen kennen en waar de tijd heeft stilgestaan, is Plaça de la Concordia in de wijk Les Corts. Probeer de tapas in Fragments Cafe.
 
In de gezellige wijk Gracia kan je in de schaduw van de 19-eeuwse klokkentoren genieten op de terrasjes van Plaça de la Vila de Gracia.
 

  • Plaça d’Osca, metro L1 of L5 (stop Plaça de Sants)
  • Plaça de la Concordia, metro L3 (stop Les Corts)
  • Plaça de la Vila de Gràcia, metro L3 (stop Fontana)


 
dingen om te doen in Barcelona in November Altijd zomer op Plaça d’Osca in Sants


2. CHURROS MET CHOCOLADE ETEN

Churros zijn een heel populaire snack tijdens de herst- en wintermaanden in Barcelona. Ze bestaan uit gefrituurd deeg en je kan ze qua smaak vergelijken met onze oliebollen en donuts, maar ze zijn langwerpig van vorm. De Spanjaarden eten de churros met suiker of dippen ze in een kop warme chocolade.
 
Barcelona telt nog een aantal authentieke ‘granjas’ waar je ‘chocolate con churros’ kan uitproberen. Onze favorieten zijn La Pallaresa en Viader, beiden verborgen in de smalle straatjes van de oude stad.
 
Wil je meer geheimen ontdekken van het authentieke Barcelona, kijk dan hier voor onze stadswandeling door het oude stadsgedeelte.
 

  • Granja La Pallaresa, Carrer Petritxol 11, metro L3 (stop Liceu)
  • Granja Viader, Carrer Xuclà 4-6, metro L3 (stop Liceu), Granjaviader.cat


 
dingen om te doen in Barcelona in NovemberGranja Viader: authentieker dan dit wordt het niet… (Image by fnogues)


3. GENIETEN VAN EEN GEWELDIGE SHOW

Wat is er leuker na een dagje sightseeing dan ’s avonds een spectaculaire show mee te maken? In het Palau de la Musica Catalana kan je nagenoeg elke avond een concert bijwonen. De ideale gelegenheid om dit prachtige modernistische gebouw – een van de negen sites in Barcelona die behoren tot het UNESCO werelderfgoed – van binnen te ontdekken.
 
Blijf je liever in de open lucht, dan kan je naar de Magische Fontein, een spektakel van muziek, water en licht aan de voet van de heuvel Montjuïc. Het gratis schouwspel is nog mooier wanneer je het bekijkt vanop het dak van het nabijgelegen Arenas shopping center. Voor of na de show kan je terecht op een van de vele terrassen in de wandelstraat Carrer de Blai (in de wijk Poble Sec) voor lekkere en goedkope pintxos.
 

  • Palau de la Musica Catalana, Carrer Palau de la Música 4-6, metro L4 (stop Urquinaona), Palaumusica.cat
  • Magische Fontein, Plaça d’Espanya, Vrijdag en zaterdag van 19u tot 21u, metro L1 of L3 (stop Espanya)


 
things to do in Barcelona in November Concertzaal van het Palau de la Musica Catalana (Image by ok Apartment)


4. MUSEA GRATIS BEZOEKEN

Barcelona heeft fantastische musea, die je op sommige dagen bovendien gratis kan bezoeken.
 
Het museum van Pablo Picasso bevat werken uit zijn jeugdjaren, die hij in Barcelona doorbracht (GRATIS zondag vanaf 15 uur + eerste zondag van de maand hele dag).
 
Het Nationale Kunstmuseum van Catalonië biedt met haar collectie een overzicht van de geschiedenis van kunst in Catalonië, van de Romaanse periode tot het midden van de 20ste eeuw. Het prachtige Nationaal Paleis waarin het museum is ondergebracht en het geweldige uitzicht over de stad zijn bijkomende redenen voor een bezoek (GRATIS zaterdag vanaf 15 uur + eerste zondag van de maand hele dag).
 
Joan Miró is een van de grootste Catalaanse kunstenaar van de 20ste eeuw. Zijn kleurrijke en soms naïeve werken zijn te bewonderen in de Fundació Miró (KORTING donderdag tussen 18 uur en 21 uur: 2 tickets voor de prijs van 1).
 

  • Picasso Museum, Carrer Montcada 15-23, metro L4 (stop Jaume I), Museupicasso.bcn.cat
  • Nationaal Kunstmuseum Catalonië, Parc de Montjuïc, metro L1 of L3 (stop Espanya), Museunacional.cat
  • Fundació Miró, Parc de Montjuïc, metro L1 of L3 (stop Espanya), Fmirobcn.org/


 
dingen om te doen in Barcelona in november museum Het monumentale Nationaal Paleis dat het Nationaal Kunstmuseum huisvest (Image by Albert Torelló)


5. REAL MADRID – FC BARCELONA MET LANDGENOTEN

Op zaterdag 21 november om 18u15 vindt de voetbalwedstrijd plaats waar de hele wereld naar uitkijkt: de clasico tussen Real Madrid en Barça.
 
Heb je zin om de wedstrijd van het jaar op TV te bekijken, en tegelijk wat landgenoten te ontmoeten, dan kunnen de Belgen naar bar Belchica, waar Belgen en Catalanen samen Belgisch bier drinken en voor Barça supporteren. De Nederlanders hebben zelfs de keuze tussen twee uitstekende voetbalcafés: Taverna Amsterdam en Café Rembrandt.
 
Volg je de match liever tussen alleen maar Catalanen, dan is Bar Llopart in de wijk Sants een goede optie. Zorg dat je ruim op voorhand aanwezig bent, want het zal er overal heel druk zijn.
 


 

MEER INSIDE TIPS NODIG OVER BARCELONA?

Volg ons op Facebook en ontdek onze Barcelona tips over bezienswaardigheden, restaurants en tapas bars; de beste Barcelona foto’s en video’s; en nog veel meer