Oktober in Barcelona betekent mooi weer (de zomerse hitte is voorbij!), minder volk, goedkopere hotelprijzen en zoals altijd… heel veel dingen om te doen en zien. Hier is onze selectie voor oktober in Barcelona.


1. TERRASSEN IN GRACIA EN EL BORN

Oktober in Barcelona betekent genieten van de middagzon op een van de vele terrasjes die Barcelona rijk is.
 
Gracia behoort tot onze favoriete ‘terrasjes’-wijken. Haar gezellige dorpsachtige pleintjes nodigen uit om te relaxen met een kop koffie of een glaasje cava. Op de Plaça de la Vila de Gracia en de Plaça de la Virreina vind je die typische Mediterraanse sfeer waarvoor je naar Barcelona gekomen bent.
 
Ook de Middeleeuwse wijk El Born heeft gezellige terrasjes, voornamelijk rondom de Gotische kerk Santa Maria del Mar, de “kathedraal van het volk”. De ideale rustpauze tijdens je bezoek aan de talrijke unieke designerboetiekjes waarvoor de wijk zo bekend staat.
 

  • Gracia, metro L3 (stop Fontana)
  • El Born, metro L4 (stop Jaume I)


 
dingen om te doen in Barcelona in oktober Pleintje in Gracia (Image by Oh Barcelona)


2. NACHTELIJK SPEKTAKEL IN GAUDI’S LA PEDRERA

La Pedrera, het meesterwerk van Antoni Gaudi op de emblematische Passeig de Gracia, vormt het scenario voor een nachtelijke audiovisuele show ‘the origins’.
 
Een spektakel van licht, muziek en video neemt je terug naar de oorsprong van het leven. Ontdek hoe het prachtige dakterras van La Pedrera omgetoverd wordt tot een natuurlijk landschap (een bos, een woestijn…). Je krijgt meer inzicht in de creatieve visie van Gaudi, voor wie de natuur de grootste inspiratiebron was. Afsluiten doe je met een glaasje cava onder de blinkende sterrenhemel. Een aanrader!
 

  • La Pedrera: the origins, elke dag 21u – 23u, prijs 34€, meer info + tickets lapedrera.com


 


3. PADDENSTOELEN PROEVEN IN TRADITIONELE RESTAURANTS

In oktober duiken de Catalanen het bos in op zoek naar paddenstoelen. Deze activiteit werd de laatste jaren zo populair, dat de regering er een belasting op heeft ingevoerd.
 
De lekkernij komt terecht in de keukens van Barcelona’s authentieke restaurants. Een goede plek om ze uit te proberen is restaurant Can Valles, waar ze heerlijke gekookte worst met paddenstoelen (‘butifarra de perol amb bolets’) serveren. In Cal Boter, een klassieker in de Gracia wijk, bereiden ze de beste varkenspoten met ‘rovellons’ (‘peus de parc amb rovellons’) van de stad. Bon profit (‘smakelijk’ in het Catalaans)!
 

  • Can Valles, Carrer d’Aragó 95, metro L1 (stop Rocafort) canvalles.es
  • Cal Boter, Carrer de Tordera 62, metro L4 (stop Verdaguer) calboter.es4. FIETSEN IN DE ZON

Met de zon op je gezicht en je haren in de wind peddelen langs Middeleeuwse straatjes en pittoreske pleintjes… niets zo leuk als fietsen in Barcelona!
 
Samen met een Nederlandstalige local ontdek je de mooiste plekjes van de stad. Bovendien krijg je een heleboel tips mee zodat je Barcelona kan beleven alsof je er zelf al jarenlang woont.
 
Neem hier een kijkje voor meer info en om een fietstocht in Barcelona te reserveren, of contacteer ons via mark@meetmybarcelona.com.
 
dingen om te doen in Barcelona in oktober


5. NAAR DE MARKT IN POBLE NOU

In de wijk Poble Nou gaan er in oktober twee verschillende markten door, Palo Alto en Two Market.
 
De hipste van de twee is de Palo Alto markt. Je vindt er design, vintage en handgemaakte producten alsook galerijen, workshops en live muziek. Je batterijen kan je opladen aan een van de vele eetstandjes. Two Market is de goedkoopste tweedehands markt van Barcelona. Alles heeft er dezelfde prijs…1 euro!
 
Breng nadien nog een bezoekje aan de Rambla del Poble Nou, een gezellige wandelstraat in het hart van de wijk, waar de locals op de talrijke terrasjes genieten van het goede leven en de rust, ver weg van het drukke stadscentrum.
 

  • Palo Alto Market, 3 & 4 oktober 2015, 11u – 21u, metro: L4 (stop Poble Nou), paloaltomarket.com
  • Two Market, zondag 4 oktober 2015, 10u – 17u, metro: L4 (stop Bogatell), twomarket.es


 

MEER TIPS NODIG OVER BARCELONA?

Volg ons op Facebook en ontdek onze Barcelona tips over bezienswaardigheden, restaurants en tapas bars; de beste Barcelona foto’s en video’s; en nog veel meer