September is een heerlijke maand om Barcelona te bezoeken. De zomer duurt voort, het weer is nog lekker warm en zonnig, en de stad is minder druk. Hier zijn de leukste dingen om te doen in Barcelona in september.


1. MERCE FESTIVAL

Van 18 tot 24 september viert Barcelona zijn patroonheilige Mercè met een festival van optochten, concerten en vele andere gratis activiteiten.
 
Een van de hoogtepunten is de vuurloop: groepen duivels maken dan de straten onveilig met voetzoekers en vuurwerk. Heel spectaculair om mee te maken. Wat je ook niet mag missen is de optocht van de reuzen: gigantische papier-mâché figuren die dansend de straten doorkruisen ten midden van een menigte kijklustigen. Maar het meest opwindende evenement zijn zonder twijfel de menselijke torens. Echt de moeite om te zien! Het festival sluit af met een gigantisch vuurwerk aan de voet van de Montjuïc heuvel.
 

  • Mercè Festival, 18 – 24 september 2015, alle info en programma hier
  • Vuurloop, zondag 20 september om 20u30, Via Laietana, metro: L4 stop Jaume I
  • Optocht van reuzen, donderdag 24 september 2015 om 11u, Plaça Sant Jaume, metro: L4 stop Jaume I
  • Menselijke torens, donderdag 24 september 2015 om 12u30, Plaça Sant Jaume, metro: L4 stop Jaume I


 
dingen om te doen in Barcelona in September Menselijke torens op Plaça Sant Jaume (Image by Stasiu Tomczak)


2. GAUDI NACHTEN IN TORRE BELLESGUARD

Hou je van muziek in een spectaculaire omgeving? Dan is de concertenreeks in Torre Bellesguard, een van de minder bekende werken van Gaudi in Barcelona, iets voor jou. Van woensdag tot zaterdag, nog tot 15 september, kan je genieten van blues, jazz en flamenco in de tuinen van het kasteel. Na het optreden wordt er een heerlijk diner geserveerd in een door Gaudi ontworpen ruimte.
 
De concertnachten in de andere huizen van Gaudi lopen ook gewoon verder in september: de ‘summer nights’ in La Pedrera (tot 12 september) en de ‘magic nights’ in Casa Batllo (tot 26 september).
 

  • Gaudi Nachten in Torre Bellesguard, Woensdag tot zaterdag tot 15 september 2015, meer info + tickets nitsgaudi.com
  • Summer Nights Casa Mila, Vrijdag & Zaterdag tot 12 september 2015, metro L3, Stop Diagonal, meer info + tickets lapedrera.com
  • Magic Nights Casa Batllo, woensdag tot zaterdag, tot 26 september 2015, metro L3, Stop Passeig de Gracia, meer info + tickets casabattlo.es


 
dingen om te doen in Barcelona in September Gaudi Nights in Torre Bellesguard (Image by Torre Bellesguard)


3. MATCH VAN FC BARCELONA BIJWONEN

Het nieuwe voetbalseizoen is gestart, en dat betekent show time in het Camp Nou stadion, de thuishaven van de beste voetbalclub ter wereld.
 
Aan tickets geraken is heel gemakkelijk en de prijzen vallen heel goed mee. In september ontmoet Barça thuis Levante (op 20/9) en Las Palmas (26/9). Zie onze blog post Barcelona voetbaltickets kopen: de complete gids voor alle info die je nodig hebt.
 


4. ZEILEXCURSIE OP DE MIDDELLANDSE ZEE

September is nog altijd een prachtige tijd voor een zeilexcursie op de Middelandse Zee. Vanuit de twee haventjes in het stadscentrum (Port Vell en Port Olimpic) nemen kapiteins je op hun zeilboot mee voor een halve of hele dag van zon, zee en natuurlijk…een lekker glaasje cava.
 
Prijzen zijn lager dan je zou denken. Contacteer ons gerust als je een zeilexcursie wil beleven als koppel, familie, vriendengroep of in het kader van een zakenreis (mark@meetmybarcelona.com).
 
dingen om te doen in Barcelona in September(Image by Club Nàutic d’Arenys de Mar)


5. FEESTEN OP DE FESTES MAJORS

De meeste wijken in Barcelona houden elk jaar hun ‘festa major’, een wijkfeest dat een week of soms zelfs 10 dagen lang duurt met allerlei activiteiten, eten en drinken.
 
Terwijl in augustus Gracia en Sants hun ‘festa major’ vierden, is het in september de beurt aan de wijken aan de zee, Barceloneta en Poble Nou. De ideale gelegenheid om af te zakken naar de zeekant om afscheid te nemen van de zomer met muziek, dans en…heel veel koud bier.
 

  • Festa Major del Poble Nou, 10 – 20 september 2015, metro: L4 stop Poble Nou
  • Festa Major de Barceloneta, 25 september – 4 Oktober 2015, metro: L4 stop Barceloneta


 

MEER TIPS NODIG OVER BARCELONA?

Volg ons op Facebook en ontdek onze Barcelona tips over bezienswaardigheden, restaurants en tapas bars; de beste Barcelona foto’s en video’s; en nog veel meer