Op de Ramblas ga je beter niet eten (zie 5 fouten die toeristen maken in Barcelona). Wat doe je dan als je op de Ramblas bent en je hebt honger? Hier zijn 3 uitstekende tapas bars op nauwelijks een paar minuutjes wandelen van de Ramblas.


1. BAR CAÑETE

Bar Cañete is een instituut in Barcelona. Ze serveren er sommige van de beste tapas in de stad. Kies een plaatsje aan de bar en geniet ervan hoe wat je besteld hebt voor je ogen klaargemaakt wordt.
 
Eten & drinken Hier geen patatas bravas of Russische salade zoals in de ‘gewone’ tapas bars. Wel meer luxueuze bereidingen zoals ossenhaas met foie gras en truffelsaus, ceviche van kreeft, of exquisite rode gamba’s uit Palamós. Er is een uitgebreide wijnkaart met verschillende wijnen die ook per glas kunnen besteld worden. Kijk uit naar de wijnen uit de Priorat, de beste wijnstreek van Catalonië en misschien wel van heel Spanje.
 
Prijs Naar Cañete ga je wanneer je jezelf eens een pleziertje wil doen. Wij betaalden 61 euro voor vier tapas en twee glazen wijn. Niet goedkoop dus, maar een avondje Cañete is iets wat je bijblijft.
 
Adres en openingsuren Carrer de la Unió, 17 / Elke dag van 13u tot 24u (zondag gesloten) / www.barcanete.com
 
barcelona tapas barbarcelona ramblas tapas bars Een van de tapas die wij probeerden: tartaar van tonijn met mascarpone (15,85 €) / Je kan de koks aan het werk zien


2. IRATI TAVERNA BASCA

Voor Baskische tapas (‘pinchos’) moet je naar Irati. Het water komt je al in de mond bij het binnenkomen: de pinchos staan uitgestald over de hele lengte van de bar, een heerlijk zicht.
 
Eten & drinken Een pincho bestaat uit een stukje stokbrood met een bereiding bovenop, doorprikt met een stokje. Typische pinchos zijn belegd met Spaanse ham, kazen, tortilla, zalm, vissalades…. Er zijn heel creatieve en kleurrijke combinaties. Regelmatig komen de obers ook rond met warme pinchos.
 
De Basken drinken de Txakoli, een bruisende witte wijn met een beetje een zurige smaak. Ze wordt op een speciale manier ingeschonken en dat is een attractie op zich.
 
Prijs De stokjes bewaar je op je bord want zo wordt de rekening gemaakt. Je betaalt een kleine 2 euro per pincho. Je komt hier dan ook eerder om de kleine honger te stillen. Als je je hier volledig laat gaan (en dat is verleidelijk!), loopt de rekening snel op.
 
Adres en openingsuren Carrer del Cardenal Casañas, 17 / Elke dag van 11u tot 0u30 / www.iratitavernabasca.com
 
barcelona tapas barbarcelona ramblas tapas bars
Ik hield me in bestelde deze 3 pinchos en een glas Txakoli voor 8,55 €


3. CIUTAT COMTAL

Ciutat Comtal is een van de populairste tapasbars van de stad. ’s Avonds na 19u en in het weekend zit het altijd vol. De uitstekende prijs/kwaliteit van de tapas, de vriendelijke bediening en de gezelligheid van de bar hebben daar alles mee te maken.
 
Eten & drinken Hier serveren ze traditionele tapas zoals patatas bravas, kroketten, ham, pinchos, gefrituurde en verse vis, zeevruchten en zoveel meer… De kwaliteit is altijd top. De tapas kan je doorspoelen met bier, cava, wijn, of… sangria als je de toerist wil uithangen.
 
Prijs Prijzen zijn heel redelijk en variëren natuurlijk in functie van wat je bestelt: voor een portie patatas bravas betaal je 4 euro, een portie zeevruchten rond de 10 euro. Wij betaalden 26€ voor een portie patatas bravas, 2 kipkroketjes, tortilla, inktvis op Galicische wijze, 2 gambas-brochettes en twee pintjes. Een juiste prijs voor heerlijke tapas in een authentieke bar.
 
Adres en openingsuren Rambla de Catalunya, 18 / Elke dag van 8u ’s morgens tot 1u30
 
barcelona tapas barbarcelona ramblas tapas bars Patatas bravas (3,95€) en 2 kipkroketjes (2,70€) / De lieftallige camareras


MEER TIPS NODIG OVER BARCELONA?

Volg ons op facebook voor onze Barcelona tips over bezienswaardigheden, restaurants en tapas bars; de beste Barcelona foto’s en video’s; en nog veel meer