Afgelopen zondag organiseerden we een Barcelona cruise excursie op de fiets. Een groep Belgen was in Barcelona aangekomen na een Middellandse Zee cruise met cruiseorganisator Go for Cruise uit Vilvoorde.

Barcelona cruise excursie: wat hebben we gedaan?

De Barcelona cruise excursie bestond uit een fietstocht van 3 uur. We waren met 22 deelnemers. De groep bestond uit mannen en vrouwen. De meeste deelnemers waren 60-plussers. Om het veilig en gezellig te houden, splitsten we de groep op in twee kleinere groepjes. Twee Vlaamse gidsen die in Barcelona wonen, stonden in voor de begeleiding.

barcelona cruise excursie

De fietstocht vertrok in het oude stadsgedeelte. Dit deel van Barcelona is volledig verkeersvrij en dat maakt het heel aangenaam en veilig om te fietsen. Verder fietsten we langs de verkeersvrije Triomfboog en door het stadspark. Daarna was het tijd voor een kleine pauze. In een authentieke tapas bar genoten we van lekkere tapas en een glaasje wijn. Tot slot bezochten we het strand en de oude haven.

barcelona cruise excursie

De fietstocht door Barcelona duurde drie uur (tapas stop inbegrepen). Op die tijd legden we ongeveer 9 kilometer af. Een heel rustige fietstocht dus, maar wel een hele hoop gezien. Vooral dan de minder toeristische kanten van de stad die de ‘gewone’ toerist niet te zien krijgt. Onze Vlaamse gidsen wisten de mensen te boeien met hun verhalen en anekdotes over Barcelona.

Barcelona cruise excursie zelf meemaken?

Bezoek je Barcelona tijdens een cruise en wil je een excursie maken met een Vlaamse gids die in Barcelona woont? Hier vind je onze cruise excursies in Barcelona per fiets: fietsen in Barcelona. Onze excursie zijn voor kleine en grote groepen, en geschikt voor alle leeftijden.
 
Om een Middellandse Zee cruise te boeken raden wij Go For Cruise aan.

Tot binnenkort!

Mark