Barcelona ontwaakt uit zijn winterslaap. In februari komt de stad opnieuw tot leven, en de zon brengt het eerste lentegevoel. Dit zijn onze favoriete Barcelona bezienswaardigheden en tips voor februari.


1. MINDER BEKENDE ART NOUVEAU MEESTERWERKEN

Bezienswaardigheden zoals de Sagrada Familia of La Pedrera kent ondertussen iedereen wel. Maar wist je dat je in Barcelona nog tal van andere meesterwerken van het Catalaans modernisme kan bezoeken die al even spectaculair zijn, maar die niet permanent door horden toeristen worden omringd?
 
In een zijstraat van de Ramblas bijvoorbeeld tref je het trotse Palau Güell aan, het paleis dat Antoni Gaudí bouwde voor zijn ontdekker en mecenas Eusebi Güell. Een bezoek aan Casa Lleo i Morera, een van de meesterwerken van de architect Domenech i Montaner, dompelt je onder in de stijl en luxe van de rijke bourgeoisie uit de beginjaren van 1900. Eveneens van de hand van deze laatste architect, het prachtige modernistische hospitaal Sant Pau , op wandelafstand van de Sagrada Familia.


     

  • Palau Güell, Carrer Nou de la Rambla 3-5, metro L3 (stop Liceu of Drassanes), Palauguell.cat
  • Casa LLeo i Morera, Passeig de Gràcia 35, metro L3 (stop Passeig de Gracia), Casalleomorera.com
  • Sant Pau, Carrer de Sant Quintí 89, metro L5 (stop Sant Pau/Dos de Maig), Santpaubarcelona.org


 
Barcelona things to do in februaryInterieur van Casa LLeo i Morera (Image by Kent Wang)


2. JOGGEN LANGS DE ZEE OF IN HET GROEN

Zondag 14 februari vindt de halve marathon (21 km) van Barcelona plaats. Om je in te schrijven zie hier.
 
Maar ook voor de recreatieve jogger biedt Barcelona interessante mogelijkheden. Langs de kust kan je vanaf Hotel W in Barceloneta over het strand of langs de dijk helemaal tot aan het strand van Nova Marbella joggen. Heen en terug heb je dan ongeveer 10 kilometer afgelegd, met een zachte zeebries in de haren en het geluid van zee en golven op de achtergrond.
 
Maar voor de once-in-a-lifetime loopervaring moet je naar de Carretera de les Aigues; een prachtig pad tussen het groen met adembenemende uitzichten over stad en zee. De route heen en terug bedraagt 7 kilometer en is zonder twijfel het mooiste loopparcours van de stad.
 

  • Hotel W, Plaça de la Rosa dels Vents 1, metro L4 (stop Barceloneta)
  • Carretera de les Aigues, bus 196 (stop Plaça del Doctor Andreu)3. JEZELF VERWENNEN IN EEN SPA

Een stad bezoeken en vele uren wandelen, rechtstaan, in de rij aanschuiven… dat kruipt – letterlijk en figuurlijk – in de benen (en de rug!).
 
Hoog tijd om dan even te ontspannen en relaxen in een van de luxueuze spa’s die Barcelona rijk is. De Spa in het 5-sterrenhotel Mandarin Oriental, gelegen in het hart van de stad op de Passeig de Gracia, behoort tot de beste van de stad. Zij bieden alle soorten massages, behandelingen en therapieën: pure verwennerij voor lichaam en geest. Ook Ambrosia staat bekend voor zijn heerlijke en professionele massages in een kalme, relaxte omgeving.
 4. CARNAVAL VIEREN IN SITGES

In een van de mooiste kuststadjes van heel Catalonië gaan in februari alle remmen los voor het jaarlijkse carnaval. Een week lang (van 8 tot 14 februari) trekken kleurrijke parades door de straten van Sitges, luid toegejuicht door duizenden feestende bezoekers.
 
Sitges bevindt zich op nauwelijks 40 minuutjes van Barcelona en is makkelijk te bereiken per trein. Dankzij het Garafmassief dat het stadje omringt, geniet Sitges van een microklimaat; de zon schijnt er gewoon altijd. De oude Middeleeuwse stadskern met haar witgeverfde huisjes die afsteken tegen de staalblauwe lucht, de luxueuze gebouwen en villa’s langs de dijk, de mansions van de Indianos, de talrijke terrasjes met zicht op de Middellandse Zee… op Sitges raak je gewoon nooit uitgekeken, of het nu carnavaltijd is of niet.
 


 
Barcelona bezienswaardigheden Barcelona tips februari sitgesSitges in de zon (Image by Robert Basic)


5. TAPAS ETEN IN DE BARCELONETA WIJK

In de smalle straatjes van Barceloneta, de gezellige buurt aan de zee, liggen nog een paar typische, authentieke tapasbars verborgen. Het kenmerk van tapas is dat ze altijd in kleine porties worden geserveerd, de bedoeling is dus om verschillende gerechtjes uit te proberen. En dat hoeft niet in een en dezelfde tapasbar; het leuke is net om van de ene naar de andere bar te trekken en verschillende tapas te proeven.
 
Je kan starten bij Can Paixano (spotgoedkope maar heerlijke cava van het huis, lekkere broodjes), vervolgens afzakken naar het vlakbij gelegen Cova Fumada (specialiteit: de ‘bomba’, een kroket van aardappel, gehakt en pikante saus) om dan af te sluiten in El Vaso de Oro (probeer de solomillo met foie gras met een huisgebrouwen biertje van de tap). Bon profit (‘smakelijk’ in het Catalaans)!


VRAGEN OVER BARCELONA? VRAAG HET ONS!

Hulp nodig bij het uitwerken van jouw Barcelona reis? Stuur ons een mailtje op mark@meetmybarcelona.com.
 
Meet my Barcelona is een officieel Belgisch reisbureau in Barcelona. Ontdek Barcelona tijdens onze fietstochten met Vlaamse gids in Barcelona, of doe een beroep op ons voor de reservatie van jouw Barcelona groepsreis.
 
Barcelona bezienswaardigheden Barcelona in maart fietstour Meet my BarcelonaOnze fietstour bij meetmybarcelona.com