Een wedstrijd van Barcelona bezoeken? Hier kan je voetbaltickets van Barcelona kopen en vind je alle info om van een van de beste voetbalploegen ter wereld aan het werk te zien in Camp Nou, het grootste voetbalstadion van Europa.
 
fc barcelona football tickets Image by Tibor Kovacs and cover image by Laureà


3 MANIEREN OM BARCELONA VOETBALTICKETS TE KOPEN

1) Online via www.fcbarcelona.com/info-tickets

De beste manier is online via de officiële website van de club. Het is makkelijk en snel. Je kan het exacte zitje selecteren van waarop je de wedstrijd zal bekijken en je kan zelfs een 3D-zicht van het veld bekijken vanaf dat zitje.

KOOP JE TICKETS HIER

Je kan maximaal 6 kaartjes kopen. Betalen doe je met kredietkaart. Print de tickets uit of zorg dat je ze op je smart phone hebt om het stadion binnen te kunnen.

Als je in de maanden of weken voor een match geen tickets vindt, kijk dan opnieuw een paar dagen voor de wedstrijd. Er zijn dan meer plaatsen te koop (lees verder om te weten waarom). De meeste tickets zijn beschikbaar in de week voor de match.

2) Fanshops in het stadscentrum van Barcelona

De officiële fanshops van FC Barcelona bieden ook tickets aan. De winkels liggen verspreid over de hele stad.

  • Luchthaven en treinstation:

– Luchthaven van Barcelona El Prat: fanshops in terminals 1 and 2.
– Treinstation Barcelona Sants (als je met de TGV naar Barcelona komt)

  • Stadscentrum Barcelona:

– Gotische wijk
– Plaça Catalunya
– Naast de Sagrada Familia

  • Belangrijkste shopping centers:

– Maremagnum (onderaan de Ramblas)
– Las Arenas (Plaça Espanya)

Meer informatie en openingsuren van de fanshops vind je hier.

Op dit kaartje vind je de fanshops in het stadscentrum.
 

 

3) Camp Nou stadion

Je derde optie is de ticketing dienst in het Camp Nou stadion. Behalve voor de wedstrijden tegen Real Madrid en belangrijke Champions League matchen, kan je daar op matchdagen tickets kopen. De loketten zijn open tot aan de aftrap. Ook op niet-matchdagen kan je hier terecht.

Meer info en openingsuren vind je hier.


WAT JE MOET WETEN ALVORENS TICKETS TE KOPEN

Exacte matchdatum pas 2 weken op voorhand bekend

De grote televisiemaatschappijen die de rechten voor de Liga bezitten, leggen pas heel laat de definitieve matchdatum vast. Een wedstrijd die geprogrammeerd staat in een bepaald weekend, kan doorgaan op zaterdagmiddag maar even goed op zondagavond. Wanneer precies weet je pas 10 tot 15 dagen op voorhand.

Hou daar rekening mee wanneer je een stedentrip naar Barcelona plant. Als je een wedstrijd wil bijwonen en je vluchten en hotel op voorhand boekt, blijf dan best tot ’s maandags. Dit seizoen heeft Barça in Camp Nou al 3 matchen op zondagavond om 21u gespeeld.

Hoe korter bij de match, hoe meer tickets beschikbaar

Dit heeft te maken met Barça’s “vrije zitjes”- systeem. Dit laat abonnees die een wedstrijd niet kunnen bijwonen toe om hun tickets terug te geven aan de club. Die worden dan opnieuw te koop aangeboden, en het is daarom dat het aantal beschikbare plaatsen constant varieert.

Dus als er op een bepaald moment geen of weinig plaatsen zijn, kan dat korter bij de wedstrijd terug veranderen. Voor wedstrijden in de Spaanse Liga geven gemiddeld 18.000 Barça-abonnees hun zitje vrij, en de helft daarvan (9.000) doet dit pas 3 dagen voor de match.

Zitjes naast elkaar kopen?

Hoewel er voor bijna elke match tickets beschikbaar zijn, is het niet altijd makkelijk om twee of meer zitjes naast elkaar te vinden. In alle geval heb je het meeste kans in de dagen vlak voor de match.

Als je niet naast elkaar kan zitten, kan je nog altijd tickets kopen in hetzelfde vak. Als de match niet uitverkocht is, zijn er dan misschien wel een paar lege stoeltjes waar je samen kan zitten.


TICKET PRIJZEN EN HOE GOEDKOPE TICKETS TE VINDEN

De prijzen van de tickets variëren heel sterk in functie van je plaats in het stadion en de tegenstander.

Hoe beter de tegenstander, hoe duurder de tickets

De match van komend weekend tegen het ‘zwakkere’ Rayo Vallecano kan je al bijwonen voor 23 euro, tegen Valencia daarentegen (in april) betaal je minstens 69 euro, dat is 3 keer meer.

Hoe beter het zicht, hoe duurder de tickets

De plaatsen hoog in de 3e ring zijn het goedkoopst. Zitjes in de 2e ring in het midden van het veld zijn het duurst. Neem bijvoorbeeld de komende wedstrijd tegen Real Societat: de goedkoopste tickets in de 3e ring kosten 59 euro, de duurste tickets in de 2e ring 169 euro, dat is bijna het driedubbele.

Conclusie: als je goedkoop naar Barça wil, kies dan voor een wedstrijd tegen een kleiner team en tickets bovenaan in de 3e ring.


TICKETS FC BARCELONA – REAL MADRID

De wedstrijd die iedereen wil zien is die tegen Barça’s grootste rivaal, Real Madrid. Tickets vinden voor deze match is moeilijk, maar niet onmogelijk!

www.fcbarcelona.com/info-tickets

Je kan een eerste keer proberen begin augustus, wanneer tickets voor alle Liga wedstrijden online te koop worden aangeboden, ook voor de match tegen Real Madrid. Lukt dit niet, doe dan een nieuwe poging een paar dagen voor de match: tickets zijn dan mogelijk beschikbaar dankzij het “vrije zitjes”-systeem.

Viagogo.com or Stubhub.com

Een andere optie zijn de online ticket websites zoals Viagogo.com of Stubhub.com. Houd rekening met heel hoge prijzen. Op het moment van schrijven, een drietal weken voor Barça-Madrid, kost het goedkoopste ticket op Stubhub 809 euro, op Viagogo bijna 900 euro.


MEER TIPS NODIG OVER BARCELONA?

Like ons op facebook om onze Barcelona tips te ontvangen over bezienswaardigheden, restaurants en tapas bars; voor de beste Barcelona foto’s en video’s; en nog veel meer