Barcelona Bezienswaardigheden Top 10

 
Dat je in Barcelona bezienswaardigheden als de Sagrada Familia of de Ramblas kan bezoeken, weet ondertussen iedereen wel. Maar waar moet je naar toe als je een andere, meer authentieke kant van Barcelona wil zien?
 
Dit is onze Barcelona bezienswaardigheden Top 10, bedoeld voor wie de gebaande paden wil verlaten en het échte, niet-toeristische Barcelona van de locals wil ontdekken. Benvinguts a Barcelona (welkom in Barcelona)!


1. MODERNISTISCHE ARCHITECTUUR BUITEN DE TOERISTISCHE PADEN

In Barcelona kan je een hele reeks Modernistische juweeltjes bewonderen die, in tegenstelling tot de Sagrada Familia of La Pedrera, niet permanent omringd worden door horden toeristen.

Zo zijn er de huizen die Antoni Gaudi aan het begin van zijn loopbaan ontwierp: het kleurrijke en exotische Casa Vicens en het trotse Palau Güell met haar spectaculair dakterras.

Barcelona is trouwens veel meer dan alleen Gaudi. Ook zijn tijdsgenoot, de architect Domenech i Montaner, heeft zijn duit in het zakje van het Modernisme gedaan met meesterwerken zoals de concertzaal Palau de la Musica en het Hospital de Santa Creu i de Sant Pau, de grootste Modernistische site ter wereld.

  • Casa Vicens, Carrer de les Carolines 18-24, metro L3 (stop Fontana)
  • Palau Güell, Carrer Nou de la Rambla 3-5, metro L3 (stop Liceu or Drassanes), Palauguell.cat
  • Palau de la Musica, Carrer Palau de la Música 4-6, metro L4 (stop Urquinaona), Palaumusica.cat
  • Sant Pau, Carrer de Sant Quintí 89, metro L5 (stop Sant Pau/Dos de Maig), Santpaubarcelona.org


2. DE VERBORGEN KANTJES VAN DE GOTISCHE WIJK

De mysterieuze Gotische wijk dankt haar naam aan de middeleeuwse kerkjes en paleizen in gotische stijl die je er aantreft. De buurt ademt geschiedenis.

Tijdens onze Barcelona Fietstocht leggen we de geheimen van El Gotic bloot: we fietsen door een wirwar van smalle straatjes en ontdekken het authentieke en mediterraanse karakter van de wijk.


3. DE MOOISTE VERGEZICHTEN: CARRETERA DE LES AIGUES

Wandelen, joggen of fietsen in de natuur met Barcelona aan je voeten: dan moet je naar de Carretera de les Aigües. Dit pad slingert zich doorheen het Collserola gebergte en biedt de hele wandeling of fietstocht lang schitterende uitzichten over stad en zee.

barcelona bezienswaardigheden top 10
   Het prachtige pad met zicht op stad en zee (image by Meet my Barcelona)


4. DE GEZELLIGSTE WIJK: GRACIA

Gracia wordt wel eens het dorp in de stad genoemd. Het was lange tijd onafhankelijk en werd pas aan het einde van de 19e eeuw onderdeel van Barcelona. Deze voormalige arbeiderswijk heeft haar gezellige en volkse karakter weten te bewaren. Het gaat er hier heel wat rustiger aan toe dan in de rest van de stad.

In deze nog echt Catalaanse buurt vind je de mooiste en meest pittoreske pleintjes van heel Barcelona, de architect Gaudi realiseerde er zijn eerste belangrijke opdracht (Casa Vicens), en je ontdekt er tal van andere kleurrijke Modernistische huizen die zo uit een sprookje lijken weggelopen.

barcelona bezienswaardigheden top 10 graciabarcelona top 10 gracia
   Pleintje en typisch Modernista huis in Gracia (images by Oh-Barcelona)


5. AAN HET STRAND: BARCELONETA

In Barcelona liggen strand en zee vlak in de stad. De kuststrook van 5 kilometer lang biedt genoeg plaats aan iedereen om te zonnen, te wandelen, te joggen of te fietsen. Het heerlijke mediterraans klimaat zorgt er bovendien voor dat het er het hele jaar door heerlijk vertoeven is.

De voormalige visserswijk Barceloneta, op een paar meter van het strand, herbergt nog een aantal authentieke tapas bars waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan.


6. TRENDY PASSEIG DEL BORN

De wandelstraat Passeig del Born en de omliggende straatjes zijn heel populair bij de locals. Je kan er shoppen in trendy designer-boetiekjes ondergebracht in middeleeuwse panden, proeven van tapas in hippe bars en restaurants, of historische bouwwerken bezoeken zoals de gotische kerk Santa Maria del Mar, de 19e eeuwse overdekte markt Mercat del Born of het spectaculaire modernistische concertgebouw Palau de la Musica.

Ontdek de mooiste plekjes van deze bruisende wijk tijdens een van onze Barcelona Fietstochten en geniet van het meest authentieke en gezellige dat Barcelona te bieden heeft.


7. APERITIEVEN IN SANT ANTONI

Op zaterdag- en zondagmiddag drinken de Barcelonezen als aperitief huisgemaakte vermut in de bars op de Carrer del Parlement in de wijk Sant Antoni. De vermut wordt vergezeld van chips en olijven, maar er kunnen ook tapas bij gegeten worden.

Vlakbij bevindt zich de arbeiderswijk Poble Sec, waar de terrasjes in de wandelstraat Carrer de Blai altijd vol zitten. Ook daar is vermut drinken een populaire bezigheid, vergezeld van pintxos (stukjes stokbrood met beleg doorprikt door een stokje).


8. SPECTACULAIRE UITZICHTEN, CULTUUR EN NATUUR OP MONTJUIC

Montjuic, de “berg van de Joden”, kijkt uit over de stad en vormt met haar tuinen en parken de groene long van Barcelona.

De heuvel werd een eerste keer bebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1929. Getuige hiervan het indrukwekkende Nationaal Paleis en haar spectaculaire Magische Fontein. Ook het museum van een van de belangrijkste Catalaanse kunstenaar van de 20ste eeuw, Joan Miro, bevindt zich hier. Te voet, met de kabelbaan of met de elektrische fiets bereik je het kasteel op de top van Montjuic, waar je adembenemende uitzichten hebt over stad en haven.


barcelona bezienswaardigheden top 10 montjuicbarcelona  top 10 montjuic parc
   Nationaal Paleis en Magische Fontein aan Montjuic (Images by MorBCN)


9. SUPPORTEREN VOOR DE BESTE PLOEG TER WERELD

Voetbalclub Barcelona heeft de laatste jaren verschillende keren alles gewonnen wat er te winnen valt. Maar een wedstrijd bijwonen betekent meer dan de beste ploeg ter wereld live aan het werk zien. Barça is immers “més que un club”, een religie, de trots van het Catalaanse volk.

In ons artikel Hoe en waar Barcelona voetbaltickets kopen vind je alle info die je nodig hebt om een match in Camp Nou mee te maken. Wil je er met de fiets naar toe? Kijk dan voor een wegbeschrijving op onze Fietsroutes in Barcelona.


10. TUSSEN DE LOCALS OP DE RAMBLA DEL POBLE NOU

De Rambla del Poble Nou vormt een goed alternatief voor de drukke en veel te toeristische Ramblas. Hier vind je alleen maar locals die op en neer slenteren of genieten op de terrasjes in de schaduw van de platanen.

De wijk Poble Nou wordt alsmaar populairder, met in het weekend regelmatig leuke activiteiten zoals design- en tweedehandsmarkten. De nabijheid van het strand en de zee geeft nog meer uitstraling aan deze opkomende buurt. Vanuit het stadscentrum kan je er gemakkelijk via de zeedijk naar toe fietsen.

Volg ons op Facebook

 

 

Onze tours in Barcelona

 

Barcelona Fietstours

fietsen in barcelona vlaamse gids

 

Barcelona Tapas

barcelona tapas tour

 

Barcelona Groepsreizen

barcelona catalonie groepsreis incentive