Er is zoveel moois te zien en zoveel leuks te doen in Barcelona dat het zonde is om je geld (en tijd) te verspillen aan teleurstellende bezienswaardigheden of andere zaken die alleen bedoeld zijn om op makkelijke wijze geld te verdienen aan bezoekers. Welke tourist traps moet je zeker vermijden?


1. L’Aquàrium

Barcelona’s aquarium is onder toeristen razend populair, met name bij gezinnen. Op zich is het voor kinderen ook best een avontuur, maar met een toegangsprijs van €20 voor volwassenen en €15 voor kinderen, moet je er behoorlijk wat voor neertellen. En dat terwijl je er in een halfuur doorheen loopt en de vissenbassins ook niet tot de meest spectaculaire ter wereld behoren. Kortom, niet de beste prijs-kwaliteitverhouding.
 
barcelona tourist traps aquarium Image by Angela Antunes


2. Wassenbeeldenmuseum

Ondergebracht in een statig pand in een charmante passage aan de Ramblas en met een toegangsprijs van €15 maakt het Museu de Cera voor de meeste bezoekers zijn belofte absoluut niet waar. Wassenbeelden kun je er zien ja, maar daarmee is ook alles gezegd. De sfeer is er ronduit stoffig, de beelden lijken al decennialang mee te gaan en de collectie is al jaren niet van nieuwe personages voorzien. Veel leuker zijn de hippe museumwinkel en het bijbehorende Bosc de les Fades, een ‘feeëncafé’. Bij beide kan je gratis naar binnen.
 
 

barcelona stadswandeling

Zin om Barcelona te ontdekken samen met een local?

Vergezel ons op onze dagelijkse wandel- of fietstour en ontdek de geheimen van Barcelona. Wij vermijden de drukke toeristische trekpleisters en tonen je de de verborgen juweeltjes van het authentieke Barcelona. ==> Meer informatie

barcelona stadswandeling reserveren


3. Culinaire no-go’s

Langs de Ramblas, maar ook op andere plekken in de stad waar veel toeristen komen, zoals in de omgeving van de Sagrada Família, vind je de restaurants waar je voor culinaire hoogstandjes zeker niet hoeft aan te schuiven. De prijzen lijken misschien aantrekkelijk, maar de meeste gerechten worden rechtstreeks vanuit de diepvries geserveerd en dat terwijl je in de stad ook voor weinig geld wél heel goed kunt eten. Wees gewaarschuwd voor (veelal vergeelde) foto’s met platos waar je uit kunt kiezen. Deze zijn vaak een voorbode van matige of ronduit slechte kwaliteit.
 
ramblas restaurants tourist traps barcelona Image by Ok Apartment


4. Flamenco

Hoewel Barcelona niet bekendstaat als flamencostad bij uitstek, kun je er dagelijks flamencospektakels bijwonen op diverse locaties. Een plek die je beter kunt vermijden is Patio Andaluz in de wijk Eixample, waar de shows niet van bijzonder hoogstaande kwaliteit zijn en het eten ronduit belabberd is. Overigens zijn andere spektakels wel de moeite waard. Zo zijn de shows bij Tablao Flamenco Cordobés pal aan de Ramblas erg goed, hoewel je misschien anders zou verwachten vanwege de toeristische locatie.
 
flamenco barcelona Image by Tablao Cordobes


5. Te dure metrokaarten

Niet bedoeld als toeristenval, maar wel een tip om flink wat geld te besparen: geef je geld niet uit aan losse kaartjes voor de metro en bus, behalve als je van plan bent om slechts één of twee ritten te maken. Een los ticket kost €2,15, terwijl je al een tienrittenkaart (T-10) hebt voor €9,95 (nog geen €1,00 per rit). Bovendien kun je een tienrittenkaart delen met je reispartner(s).


MEER TIPS NODIG OVER BARCELONA?

Volg ons op Facebook en ontdek onze Barcelona tips over bezienswaardigheden, restaurants en tapas bars; de beste Barcelona foto’s en video’s; en nog veel meer